Yargı sarayda içtimada!

Adli yıl açılış töreni bu yıl Ak Saray'da yapıldı. Toplantı salonuna girerken yüksek yargı üyeleri Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Son görüntüler zaten olmayan kuvvetler ayrılığının bir kez daha dünyaya ilanı oldu. Yargıtay Başkanı ise yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturmalar ile ilgili ihsası reyde bulundu. Henüz ilk derece mahkemelerde bilen Hizmet Hareketi'nin "terör örgütü" olduğuna dair bir karar yok iken temyiz merci olan olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "FETÖ" ifadesini kullanarak bir skandala imza attı.

Yargı sarayda içtimada!


Yargı sarayda içtimada!

Adli yıl açılış töreni bu yıl Ak Saray'da yapıldı. 

Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılmadı. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yanına oturdu. 

Törende ilk konuşmayı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yaptı. 

Cirit'ten sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. Böylelikle ilk kez bir Cumhurbaşkanı adli yıl açılış töreninde konuşma yapmış oldu. 

Erdoğan salona girerken yüksek yargı üyeleri ayağa kalktı ve Cumhurbaşkanı'nı alkışladı.

Erdoğan açılışın Ak Saray'da yapılmasına yönelik eleştirilerine "Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılışı yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, güçlendirir" sözleriyle yanıt verdi.

Yargıtay Başkanı'dan skandal sözler

Yargıtay Başkanı ise yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturmalar ile ilgili ihsası reyde bulundu. 

Henüz ilk derece mahkemelerde bilen Hizmet Hareketi'nin "terör örgütü" olduğuna dair bir karar yok iken temyiz merci olan Yargıtay'ın Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "FETÖ" ifadesini kullanarak bir skandala imza attı.

Cirit 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili henüz soruşturma dahi tamamlanmamışken kalkışmayı Hizmet Hareteti'yle ilişkilendirdi ve "15 Temmuz 2016 tarihinde milli birlik ve demokrasimize, insanı insan yapan tüm ortak değerlere yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Hakkında suç isnadı olan herkes gibi FETÖ terör örgütü üyeleri de adil ve bağımsızlık mahkemelerce adil ve bağımsız bir şekilde yargılanacaklardır. " ifadelerini kullandı.





<< Önceki Haber Yargı sarayda içtimada! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER