Yarbay Alkan’ın ihracı Meclis'e taşındı!

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yaşamını yitiren kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde hükümete yönelik eleştirilerde bulunarak kamuoyu gündemine gelen Yarbay Mehmet Alkan’ın TSK’dan ihraç edileceği iddiaları TBMM gündemine taşıyan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, bu kez de Yarbay Alkan’ın 1 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihracını TBMM gündemine taşıdı.

Yarbay Alkan: Akan kanın sorumlusu...

ALKAN NEDEN ALBAYLIĞA TERFİ ETTİRİLMEDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, Yarbay Alkan'ın ihraç edilmesinin gerekçesini, ihracının hükümete yönelik eleştirileri ve ayrıca 11 Mayıs 2016'da Osmaniye şehit yakınları ve gaziler derneğinde, orada bulunan kişiler ile yapılan sohbet esnasında sarf ettiği sözler ile ilgisi olup olmadığını sordu.

Yarbay Alkan'ın sırası geldiği halde ve mevzuattaki tüm şartları taşımasına rağmen 30 Ağustos 2016 terfi yılında albaylığa terfi ettirilmediğini belirten Bozkurt, kendisine sözlü olarak iletilen bilgide bu durumun Bakanlığın tasarrufu olduğu bilgisi verildiğini söyledi ve “Türk ordusuna 25 yıldan fazla süre hizmet etmiş Yarbay Alkan'ın mevzuata yönelik tüm şartları taşımasına ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na aykırı bir durumu bulunmamasına rağmen albaylığa terfi ettirilmemesinin gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

ALKAN İHRAÇ KARARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Alkan şunları yazmıştı:

"21 temmuzda Haber7 sitesinin başlattığı kampanya sonuç verdi... Bu gece yarısı ordudan atıldım... Hayatımın hiç bir döneminde Cemaat ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yılardır bu örgütle beraber olanlar tarafından Cemaatçi diye atıldım... Bu iş tamamen çığırından çıktı... Elbet sorulur hesabı.. Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur... Gecenin bu saatinde hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapanlara sesleniyorum: Benim vicdanım rahat başımı yastığa koyup uyuyacağım... Ya siz zulüm sahipleri, rahat olacak mısınız... Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim... Sonuna kadar mücadele... Allah belanızı versin... Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin siz de..."

<< Önceki Haber Yarbay Alkan’ın ihracı Meclis'e taşındı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER