Yapı ihracatçılarından Avrupa hamlesi


Avrupa'nın önde gelen yapı fuarlarından Paris Batimat'a pek çok ihracatçı konuk oldu. Fuarda İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi'nin milli katılımı ile 16 firma yer aldı.

Paris Batimat'ın önemini vurgulayan komite başkanı Serdar Urfalılar, "Görevimiz yapı ürünlerinin değerini bütün dünyaya anlatarak ihracatımızı en yukarılara taşımak. Burada bulunan 60 firmamızın 16'sı bizim üyemiz olarak milli katılım yaptı." dedi. Urfalılar, şunları dile getirdi:

"İki sene sonra burada yapı sektörü olarak daha çok firma ile yer alacağız. Bu fuar Avrupalı ve Afrikalı firmaları buluşturuyor. Avrupa sektörümüz için çok önemli bir yerde. Ülke olarak ihracatımızın büyük bölümü Avrupa'ya ama halen bölge ülkelerde odaklanmış durumdayız. Ürettiğimiz malların kalite olarak Avrupalı firmalardan eksiği yok ve fiyat olarak da onlardan daha uygunuz. Biz bu kalitemizi katıldığımız fuarların her birinde anlatıyoruz ve faaliyet yürütmeye başlayınca sektörde yapı ürünlerimizin kalite algısı artıyor."

Avrupalıların Türkiye'nin yapı ürünlerinden pek haberinin olmadığından yakınan Urfalılar, şöyle devam etti:

"Sektör olarak mermer ve inşaat demiri ihracatında dünyada, çelik boru üretiminde ve esnek havalandırma kanalları üretiminde de Avrupa'da ilk sıradayız. Ham çelik, doğal taşlar ve boya ihracatında da yine dünyada ve Avrupa'da önemli yerdeyiz. Bunları anlattıkça muhataplarımız şaşırıyor. Bu milli katılımlarımız ve ticari heyetler ile bilinirlik yaratıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Yapı ihracatçılarından Avrupa hamlesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER