Yandaşlara göre AKP'nin oylarının düşmesinin sebebi bakın neymiş

AKP'nin hızla eriyen oyları AKP'lilerde kaygı seviyesini arttırdı. AKP'li yandaş yazarlar Abdulkadir Selvi ve Mustafa Karaalioğlu AKP'yi uyardı, Selvi ayrıca Yiğit Bulut ve Ethem Sancak'ı da sert bir dille eleştirdi.

Yandaşlara göre AKP'nin oylarının düşmesinin sebebi bakın neymiş

Yandaşlığıyla ünlenen Abdülkadir Selvi AKP'nin oylarının düşmesinde Yiğit Bulut, Ethem Sancak gibi yandaşlıkta sınır tanımayanların payı olduğunu ve batan gemiyi ilk terkedecek isimlerin onlar olduğunu söyledi.

EDEP VE ERKAN DIŞI AÇIKLAMALAR 

Uludere, Kobani ve “Kürt sorunu yoktur” söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığını ileri süren Selvi, edeb dışı bulduğu o sözleri köşesine böyle taşıdı: ”Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” denilebiliyor. Yetinilmiyor. “Solculuk dönemimde Mevlânâ ile Şems'in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilâhî aşk iki erkek arasında olabiliyor” 

"YARIN GEÇ OLMADAN UYARAYIM İSTEDİM" 

Bu tür açıklamaların gönül köprülerine zarar verdiğini yazan Selvi, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut'un sözlerine değinerek yazısını uyarılarda bulunarak tamamladı:

 "Ancak, “İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına kimse elini süremez” şeklindeki yaklaşımlar fayda sağlamıyor. Tam aksine Erdoğan'a zarar veriyor. Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı. 

YANDAŞ KARAALİOĞLU DA UYARDI

Ethem Sancak'a ait TürkMedya bünyesindeki Star Medya Grubu'nun başkanlığı görevine son verildikten sonra NTV'de program yapmaya başlayan Mustafa Karaalioğlu'nun sahibi olduğu karar.com'da AKP'ye uyarı niteliğinde bir yazı yayımlandı. "AKP'li seçmenin kafasının bozuk olduğuna" dikkat çekilen analiz yazıda, "Mutsuz ve kızgın seçmen şu veya bu sebepten dolayı iktidara bir ikazda bulunmak istiyor" ifadeleri yer aldı. 

"AK Partili 'kararsız seçmen' kararsızlıkta karar kılarsa 8 Haziran’da koalisyona uyanacağız" başlığıyla yayımlanan yazı şöyle:

13 yıl sonra ilk kez gerçekten sürprizlere açık bir seçime doğru gidiyoruz.

Peki, Erdoğan gibi bir seçim dehası neden “herşey yolunda” demek yerine biraz da kaygıyı köpürtme pahasına “sürpriz olabilir” diyor? Çok açık. Son anketler O’nun da masasına gitmiş bulunuyor. Son anketler... Yani geride bıraktığımız 10 gündeki gelişmelerden sonra yapılan anketler. Üç aşağı beş yukarı hepsinde AK Parti (daha kötü rakamlar da olmakla birlikte) yüzde 43’ler seviyesine inmiş görünüyor. HDP ise bütün araştırmalarda barajı “rahatlıkla” aşıyor.
An itibariyle tablo budur...

10 gün önce ise, AK Parti 45’ler üzerindeydi ve HDP ise baraj sınırında.

“Niye böyle oldu, nerede yanlış yapıldı?” tartışmalarını bir kenara bırakmak iyi olur çünkü bu saatten sonra faydası yok. Faydası olan tek şey seçimin milimetrik terazisinde yatıyor.Nasıl mı?

Bütün anketler aynı zamanda seçime üç hafta kalmasına rağmen kararsız seçmenin oranını yüzde 20 ile 24 arasında gösteriyor. Yani, olağanüstü yüksek bir kararsız kitle var. Sandığa bu kadar az süre kalmışken böyle bir kararsız blok fazla.

Dahası, o kararsızların büyük çoğunluğunu son seçimde AK Parti’ye oy vermiş seçmen oluşturuyor. Bir başka ifadeyle AK Parti’nin yüzde 50 civarındaki “rezerv oy”un parçası olan yüzde 7-8’lik bir kesim kenara ayrılmış suratını asarak duruyor.

Yani... AK Partili seçmen şu veya bu sebepten dolayı mutsuz ve kızgın. Şu veya bu sebepten dolayı kafası bozuk...

<< Önceki Haber Yandaşlara göre AKP'nin oylarının düşmesinin sebebi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER