Yalçın: Erdoğan'ın yapacağı en onurlu iş istifa etmektir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Erdoğan'ın yapacağı en onurlu işin istifa etmek olduğunu belirtti.

Yalçın: Erdoğan'ın yapacağı en onurlu iş istifa etmektir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Erdoğan'ın eğer zerre kadar haysiyeti varsa yapacağı en onurlu iş, 7 Haziran seçimlerinin bitmesini beklemeden istifa ederek zaten gayr-i resmi olarak genel başkanlığını sürdürdüğü partisine resmen geri dönmektir" dedi.

Yalçın, yazılı açıklamasında AK Parti iktidarının seçim kampanyasını MHP'ye yönelik "yalan ve iftira" üzerine kurduğunu savundu. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı'yla pazarlığa oturulması için emir verdiğine yönelik açıklamalarının, hem Erdoğan'ın hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kimyasını bozduğunu ifade eden Yalçın, "Liderimiz Sayın Bahçeli tarafından gerçeklerin seçim meydanlarında kamuoyuyla defalarca paylaşılması karşısında, gerek Erdoğan gerekse Davutoğlu, soğukkanlılık ve metanetlerini kaybederek şuursuzca partimize saldırıya geçmişlerdir. Partimize yönelik iftiraların, karalamaların bini bir para olmuştur. Erdoğan ve Davutoğlu, MHP'yi halkın gözünden düşürmek, Sayın Bahçeli'nin haklı eleştirilerinin önüne yalandan bir duvar örmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ancak çırpındıkça batmakta, saldırdıkça rezil olmaktadırlar" dedi.

"ERDOĞAN PAZARLIK GERÇEĞİNİ YÜREĞİ YETİYORSA İTİRAF ETSİN"

Erdoğan'ın, 2012 tarihinde bir televizyon kanalında danışmanını İmralı ve Oslo'ya gönderdiğini itiraf ettiğini belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"Erdoğan, 3 yıl önce yayınlanan o programda kendisine yöneltilen bir soru üzerine 'Biz statükoyu nerede kırdık? Adaya danışmanımızı göndermek suretiyle kırdık. Oslo'ya göndermek suretiyle kırdık' ifadelerini kullanmıştır. Erdoğan'ın söyledikleri kimin yalan söylediğini, kimin kendi şeref ve haysiyetini ayaklar altına aldığını ispat için yeterlidir. Kendi beyanları Erdoğan'ın gerçek yüzünü ele vermektedir. Erdoğan'a ikinci tavsiyemiz, tükürdüğünü yalamak yerine sadece söz konusu programda değil, başka ortamlarda da birkaç kez dile getirdiği pazarlık gerçeğini yüreği yetiyorsa mertçe itiraf etmesidir.

"ERDOĞAN SİYASİ TARİHİMİZDE TÜKÜRDÜĞÜNÜ EN ÇOK YALAYAN POLİTİKACIDIR"

Erdoğan'ın takkesi düşmüş, keli görünmüştür. Yalancının ampulü ikindiye bile kalmamış, sabahtan sönmüştür. Erdoğan siyasi tarihimizde tükürdüğünü en çok yalayan, bu konuda dünya şampiyonluğunu kimselere bırakmayan bir politikacıdır. Erdoğan nüfus kâğıdında Tayyip, hakikatteyse Kâzip'tir. Erdoğan'ın Refah Partisi'nde siyaset yapmaya başladığı yıllardan itibaren söylediği yalanlar arka arkaya sıralandığında, Ekvator'u dolaşacak kadar uzun bir liste ortaya çıkmaktadır. Erdoğan, Türk siyasetinde bir yalan fenomenidir."

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI, ERDOĞAN'A BEŞ NUMARA BOL GELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti'nin genel başkanı gibi davranmakla da suçlayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı makamı, Erdoğan'a beş numara bol gelmiştir. İşgal ettiği makamın gereklerini bir tarafa bırakarak AKP mitinglerinde muhalefete saldırdığı için Erdoğan her türlü eleştiriyi ve yergiyi hak etmektedir" dedi.

Yalçın, "Erdoğan'ın eğer zerre kadar haysiyeti varsa yapacağı en onurlu iş, 7 Haziran seçimlerinin bitmesini beklemeden istifa ederek zaten gayri resmi olarak genel başkanlığını sürdürdüğü partisine resmen geri dönmektir. Zaten Davutoğlu'nun o partide ve hükümette hiçbir hükmü yoktur. O, başbakancılık oynayan yaramaz çocuklardan farksızdır. Erdoğan, eline şeker verir gibi bu makamı göstermelik olarak Davutoğlu'na teslim etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"MUHALEFET PARTİLERİ AYNI KEFEYE KOYMAK DENSİZLİK"

Seçim kampanyası sırasında muhalefet partilerinin iktidara eleştiri getirmesinin gayet normal olduğunu kaydeden Yalçın, "Bunlar iktidar partisini eleştirdiler diye hepsini aynı kefeye koymak en hafif tabirle densizliktir. MHP'yi HDP'nin yanında göstererek PKK'nın siyasi kanadını koydukları yer de onların yalancılığının, sahtekarlığının bir başka delilidir. Düne kadar sözde çözüm süreci aldı altında ittifak ettikleri, Türkiye'yi federasyonlara bölmek için iş birliği yaptıkları bir güruha bugün sırf oy uğruna saldırmaktadırlar. Bir seçim kampanyasını salt yalan ve sahtekarlık üzerine kurmak, siyaseten çöküşün, iflasın işaretidir. Korkunun, aczin, küçüklüğün ve zavallılığın göstergesidir" dedi.

"SİYASETİN BEBERUHİSİ DAVUTOĞLU"

"Kaçak Sarayın emir erinin, siyasetin Beberuhisi Davutoğlu'nun, seçim meydanlarında yalan söylemekten burnu uzamıştır. Yalanları ve palavralarıyla o kadar küçülmüştür ki o artık Kaçak Sarayın yedi cücesinden ilkidir" ifadelerini kullanan Yalçın, "Şüphemiz yok ki vatandaşlarımız, Davutoğlu'nun her gün biraz daha uzayan burnunu sandığa sıkıştırıp koparacaktır. Yalancılık, palavracılık; artık iktidar kurmaylarının şiarı, meşrebi ve mezhebi olmuş, AKP yalancılar tekkesine dönmüştür. Bütün bu iftira kampanyalarının sebebi bellidir. Sandığın milletin önüne gelmesine birkaç gün kalmıştır. Milletin MHP'yi iktidara taşıyacağı anlaşılmış, AKP'ninse milletten dayak yiyeceği ortaya çıkmıştır" dedi.
<< Önceki Haber Yalçın: Erdoğan'ın yapacağı en onurlu iş istifa etmektir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER