'Ya ben nasıl girmeyeyim oraya?'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak'ın Musul kentini IŞİD'den almak için düzenlenen operasyon hakkında "Ya nasıl girmeyeyim? 350 kilometre sınırım var benim. Alakası olmayanlar giriyor. Neymiş Bağdat onlara 'gel' demiş. Arzu ederlerse Misak-ı Milli'yi okurlar. Operasyonda da, masada da olacağız" ifadelerini kullandı.

samanyoluhaber.com

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

'OPERASYONDA DA MASADA DA OLACAĞIZ'

İşte şimdi Musul'a operasyonlar başladı. Kendilerine söyledik. Şu anda Genelkurmay Başkanım Amerika'da. Muhatabıyla görüşmelerini yaptı. Bir saat kadar önce tekrar kendisiyle Amerika'dan görüştük ve ne gibi adımlar atıyoruz, bunları konuştuk. Ve kendilerine aynısını söyledik. Bakın, Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor.

'KİMSE BAŞİKA'DAN ÇIKMAMIZI BEKLEMESİN'

Şu anda bizim Musul'da kardeşlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler, orada bizim kardeşlerimiz var. Aynı şekilde kuzeye doğru gittikçe zaten sınıra yaklaştıkça orada akrabalar var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil. 'Başika'dan çıkın.' Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz Başika'dayız ve oradaki DEAŞ terör örgütüne karşı her türlü operasyonları bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.


<< Önceki Haber 'Ya ben nasıl girmeyeyim oraya?' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER