Washington turunu yorumladılar: Erdoğan'ın damadı kendini yatırımcılara rezil etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılara yönelik konuşması Die Welt Gazetesi'ndeki makaleye konu oldu

SHABER3.COM

Die Welt gazetesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'ndaki performansı değerlendiriliyor. Holger Zschaepitz imzalı yorumun başlığı "Erdoğan'ın damadı kendini yatırımcılara rezil etti" başlığını taşıyor:

"Washington'a gelenler arasında Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da vardı. Yüzlerce yatırımcıya derin bir değer kaybı krizi yaşayan Türk parasında gidişatı tersine çevirmek için hazırladığı ekonomik programını anlattı. Ancak sunumunun ikna edici olmadığını mali piyasaların tepkisi de gösterdi. Albayrak'ın elit Park Hyatt otelinin balo salonundaki konuşmasının ardından lira, dolar karşısında yüzde 2 değer kaybetti. Bu yıl başından beri TL'nin dolar kaybı toplamda yüzde 9'u buluyor. Toplantıya katılan yatırımcılar, Albayrak'ın performansını 'şimdiye kadar üst düzey bir hükümet temsilcisi tarafından yapılan en kötü sunum' olarak tanımladı. Axios haber ajansına konuşan ve kalkınmanın eşiğindeki ülkelerden sorumlu bir fon yöneticisi Albayrak'ın sunumu hakkında 'berbat bir şovdu' yorumunu yaptı. Yönetici "Daha önce hiç bu kadar kötü hazırlanmış bir hükümet temsilcisi görmemiştim” dedi. Albayrak'ın yabancı yatırımcıların kaygılarını gideremediğini, enflasyon ve kamu borcunun nasıl kontrol altına alınacağı, bankaların nasıl güçlendirileceği gibi önemli detayları açıklayamadığını söyledi. […] Türkiye yılın dördüncü çeyreğinden beri resesyonda. Devletin ekonomiyi büyük gider kalemleriyle destekleyecek bir program için pek fazla hareket alanı yok. Zira halihazırda TL'nin içinde bulunduğu kriz nedeniyle bankalar ve sistemin işleyişinde önemli büyük şirketleri ayakta tutmak için, çok para aktarılıyor. Yabancı yatırımcıya hiç olmadığı kadar büyük ihtiyaç var ve mümkün olduğu kadar da ülkeye çekilmesi gerekiyor. […] Ancak Ankara'da açıklanan ekonomi programı uzmanların beklentilerinin çok altında kaldı."

<< Önceki Haber Washington turunu yorumladılar: Erdoğan'ın damadı kendini... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER