‘Volkswagen’de CEO Müller görevden alındı’ iddiası

ABD’de ‘emisyon skandalı’ yüzünden ciddi bir itibar kaybına uğrayan Alman otomobil üreticisi Volkswagen’de (VW) İcra Kurulu Başkanı (CEO) Matthias Müller’in görevden alındığı iddia edildi.

SHABER3.COM

VW’den yapılan yazılı açıklamada, yönetimde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildiği belirtilerek, “Bu, Yönetim Kurulu Başkanı’nın pozisyonunda bir değişikliği de içerebilir.” ifadesi kullanıldı.

‘BAY MÜLLER MUHTEMEL DEĞİŞİKLİKLERE KATKIDA BULUNACAK’
Volkswagen AG İcra Kurulu Başkanı’nın, halihazırda İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu’nun belirli üyeleriyle görüşmeler yaptığı aktarılan açıklamada, “Bay Matthias Müller muhtemel değişikliklere katkıda bulunma konusundaki genel istekliliğini gösterdi.” denildi.

Açıklamada geçen bu cümleler Alman medyasında Müller’in görevinden ayrıldığı şeklinde yorumlandı. Ancak şirketten Müller’in ayrılışına ilişkin şu ana dek resmi bir beyanda bulunulmadı.

2015’TE VOLKSWAGEN’İN İCRA KURULU BAŞKANI OLMUŞTU
Matthias Müller 3 yıldır İcra Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Müller, CEO Martin Winterkorn’un, dizel otomobillerdeki yazılım skandalının ortaya çıkmasından birkaç gün sonraki istifasının ardından 2015 yılında Volkswagen’e katılmıştı.
<< Önceki Haber ‘Volkswagen’de CEO Müller görevden alındı’ iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER