Vodafone ve Huawei'den yüzde 80 indirimli 4.5G uyumlu telefon


Mobil operatör Vodafone, cep telefonu üreticisi Huawei ile 4.5G'yi topluma yayma adına yeni bir kampanya düzenliyor. Kampanya dâhilinde yüzde 80 indirim ile ayda 8 liradan 4.5G uyumlu P8 Lite marka telefon satışa sunuluyor. İndirimden yararlanmak için 4.5G uyumlu olmayan eski telefonları getirmek gerekiyor.

Vodafone ve Huawei'nin kampanyası şovmen Beyazıt Öztürk'ün de katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. Ünlü şovmen, toplantıda kampanya hakkında şirket temsilcilerine bazı sorular yöneltti. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Beyaz'ın, "4.5G neye yarayacak? 4.5G'nin geldiğini anlayacak mıyız?" şeklindeki sorularına, şöyle cevap verdi:

"Tabii net anlayacaksın. Mobil internette nihai yer 4.5G. Ne getiriyor? İnternet deneyiminde, veride sürat getiriyor. Kaliteyi arttırıyor. 2G ve 3G'nin tanığı olduk. Bunlar ile veri süratli oldu, yeni uygulamalar geldi. 4.5G ile bu daha öteye gidecek. Daha yeni deneyimler, uygulamalar, kullanımlar tüketici ile buluşacak. Sürat ne oranda artacak? 3G' ye göre 10 kat artacak."

"Sektörde telekom firmaları var, burada Vodafone ne yapacak?" sorusunu da şöyle cevapladı:

"Vodafone 30 senelik bir şirket. 4G ve 4.5G adına önemli rolü var. Vodafone'un 19 ülkede 4G'si, 12 ülkede 4.5G'si var. Bizde 4.5G diye tabir edilen teknik var. Biz bu deneyimi alıp Türkiye'ye getireceğiz. Bunun dışında 19 ülkede 100 milyonlarca kullanıcının taleplerini biliyoruz. Bu taleplere cevap verecek şartlarda kullanacağız."

Öztürk'ün, "4.5G ile ilgili ben ne yapmalıyım, telefonum uyumlu değilse?" sözlerinin ardından Ender Buruk, şunları söyledi:

"Vodafone kullanıcısı olarak 4.5G'ye uyum sende var. Biz, 72 ülkede 4G dolaşım hakkı sunuyoruz. Kullanıcılarımızın yüzde 85'i 4.5G ile uyumlu. Bunar ülke dışında SIM kartları yenilemeden 4.5G deneyimleme imkânı buluyor. Gelelim deneyimleme imkânı olmayanlara. Biz 1 Nisan'da düğmeyi çevireceğiz. Evet, 4.5G'ye uyumlu olmayan kullanıcılar var onların SIM kartlarını yenileyeceğiz."

4.5G'yi topluma yaymayı esas aldıklarını anlatan Buruk, ardından şöyle devam etti:

"4.5G için aygıtları yenilememiz gerektiğini biliyoruz. Biz Vodafone olarak en yeni tekniği en uygun fiyatlardan sunuyoruz. Bu çerçevede Huawei ile el ele verdik. Eski telefonunu getirenler -markası ne olursa olsun- Huawei P8 Lite'yi yüzde 80 indirim ile alabilecek. Bunun raf fiyatı 999 lira. Ama eski ürünlerini getirenler yeniyi 2 sene vade ile ayda 8 liraya alacak."

Öte yandan Beyazıt Öztürk, konuşmalar esnasında yaptığı esprileri ile katılımcıları bir hayli güldürdü. Buruk'un "Vodafone ile çalışmak nasıl bir duygu?" sorusuna şovmenin verdiği, "İyi, param tıkır tıkır yatıyor." cevabı kahkahalara neden oldu.

Vodafone reklamlarında rol olan Beyaz, "Reklam filmi benim için önemli. TV programını haftada bir kere yapıyorum. Ama çektiğim reklam devamlı yayınlanıyor. Onun için reklamın iyi olması önemli. Beni çocukların tanımalarına imkân tanıyor." dedi.

Mobil telefon üreticilerinden Huawei'nin Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zhang Xingnan da Vodafone ile ortaklıktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Xignan, P8 Lite'nin tüketici tarafından beğenileceğini, 4.5G'ye geçişte mühim rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Huawei P8 Lite'nin teknik detayları şöyle:
• Ekran: 5.0 inç HD (1280x720)
• İşlemci: Hisilicon Kirin 620 CPU Octa-core 1,2GHz
• İşletim Sistemi: Android 5.0 + HUAWEI EMUI 3.1
• Hafıza: 2GB RAM + 16GB ROM
• Batarya: 2200 mAh
• Boyutlar: 143mm(Y)x70,6mm(G)x7,7mm(D)
• Ağırlık: 131 gr (Batarya dahil)
• Kamera: 13MP BSI Arka+ 5MP Ön Kamera
• Bağlantı: LTE Cat4 / WiFi 802.11 b/g/n / Bluetooth 4.0 / NFC for L21 Version
• Sensörler: Sürat ölçer / Yakınlık sensörü / Işık sensörü / Pusula
• Renk: Siyah / Beyaz
CİHAN
<< Önceki Haber Vodafone ve Huawei'den yüzde 80 indirimli 4.5G uyumlu telefon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER