Vodafone, 4.5G ihale bedelini peşin ödedi

Vodafone, 4.5G ihale bedelini peşin ödedi

Mobil operatör Vodafone, kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi'nde aldığı frekanslar için toplam 777,9 milyon Euro (KDV dâhil 918 milyon Euro) bedeli peşin ödedi.

Operatör, şu an 12 ülkede 4.5G hizmeti veriyor.

Hazine Müsteşarlığı'na sunulan ilk ödemelerin ardından Ankara'da yapılan yetkilendirme imza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Türkiye'nin hedeflerini yakalayabilmesi adına dijitalleşmeye odaklanması gerektiğini vurguladı. Öğüt, şunları dile getirdi:

"Sektör ve ülke olarak ülkemizde dijitalleşmenin uçtan uca yayılması ve ülkemizin global ekonomide rekabetçi bir konumda olması için önemli bir adım attık. 2006'dan bu yana Türkiye'ye satın alma bedeli, 3G lisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dâhil olmak kaydı ile 16,5 milyar lira yatırım yaptık. Frekans ihalesi, Vodafone'un Türkiye'de yaptığı üçüncü en büyük yatırım. Diğer yandan 4.5G konusunda kararlılığımızın bir işareti olarak, ihale bedelini peşin ödeme yolunu seçtik."

Vodafone'un yeni nesil geniş bant alanında deneyimli olduğunu belirten Öğüt, şöyle devam etti:

"Grup olarak 18 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede 4.5G hizmeti veriyoruz. Ayrıca 67 ülkede 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 5G Ar-Ge faaliyetlerinde de önderliğimiz var. Deneyimimizden aldığımız bu güçle, 1 Nisan 2016 itibariyle Türkiye'nin en ücra köşesine kadar her bireye, her şirkete, her haneye 4.5G hizmetini sunacağız."

Öğüt, yerli üretimin önemine işaret etti ve "Bu kapsamda, ihaleye katılan her operatör gibi biz de şartnamede belirtilen yerlilik oranı ile ilgili tüm hususları yerine getirme ile ilgili taahhütlerimizi verdik." dedi.

Vodafone Türkiye CEO'su Öğüt, fiber optik altyapının yaygınlaştırılmasını savundu. Bu anlamda Ulusal Genişbant Strateji ve Eylem Planı'nı teşvik ettiklerini anlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber Vodafone, 4.5G ihale bedelini peşin ödedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER