Vitor Pereira: Kazanmak bizim için avantaj olacaktır


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova karşısında skordan ziyade kazanmanın kendileri için avantaj olacağını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında yarın Lokomotiv Moskova'yı konuk edecek Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ve futbolculardan Ozan Tufan, karşılaşmanın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Vitor Pereira, yarın bir Avrupa Ligi maçına çıkacaklarını hatırlatarak, "İyi bir sonuç almak için son derece hırslıyız. İyi bir takımla karşılaşacağız. İyi oyunculardan kurulu bir takımla oynayacağız. İyi savunma yapan ve iyi kontra atağa çıkan bir takımla karşılaşacağız. Ama kendi taraftarımız önünde oynayacağız. Değerimizi ve kalitemizi biliyoruz. 25 maç da bunu ispatladık. Kasımpaşa mücadelesinde kaliteli bir görüntü sergiledik. Yarın da benim beklentim bu yönde. Kasımpaşa maçındaki hırslı agresif görüntümüzü görmek istiyoruz. Kendi kozlarımızı sahaya yansıtmak istiyoruz.. Topa sahip olmak istiyoruz rakibi baskı altına almak istiyoruz. Aylardır oluşturduğumuz kimliğimize uygun bir oyun sergilemek istiyoruz. Yarın da bizim için farklı bir şey olmayacak. Biz kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Taraftarlarımızın da yardımıyla onlardan maçın başından sonuna kadar destek istiyorum. Onlardan isteğim takımı ateşlesinler. Takımımdan da beklentim onların desteklerine uygun cevap verebilmeleri." şeklinde konuştu.

MAÇIN POLİTİK YÖNÜ BENİM AKLIMDAN GEÇMİYOR

Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürülmesiyle gerilen iki ülke arasındaki ilişkilerin maçı nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine Pereira, "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan Benim aklımdan bile geçmiyor bu konu, futbol futboldur siyaset de siyaset. İkisi bambaşka konular benim kafamda. Yarın sadece bir futbol maçı oynayacağız. Her iki tarafta da 11'er futbolcu sahaya çıkacak ve kulüpleri için her şeylerini vermeye çalışacaklar. Ben siyasetten anlamam benim işim futbol. Politik yönü benim aklımdan geçmiyor. Biz yarın sadece bir futbol maçı oynayacağız. " cevabını verdi.

KADRO TERCİHİ

Lokomotiv Moskova karşısında nasıl bir kadroyla yer alacağının sorulması üzerine de Portekizli teknik adam, şöyle konuştu: "Bizim kadromuz çok fazla oyunculardan oluşan bir kadro değil. Yönetimle böyle bir karar aldık. Çok fazla sayıda oyuncu istemedik ve bu oyuncularımızla başarıya ulaşacağımıza inandık. Elimizdeki kadro 3 kulvarda mücadele etmeye yeterli bir kadro. 3 kulvarda da hedeflerimiz var ama şu anda Şubat ayı içindeyken çok iyi ele almamız gereken bir konu var. Şubat ayı bizim için birçok şeyi belirleyen bir ay olabilir. Son derece konsantre olmalıyız. Bu kulübün hedefleri için hayatımızı sahaya koymalıyız. Bu kulübe tutkuyla bağlıyız. Bu kulüp için her şeyimizi verebilmeliyiz. Biz şu anda Türkiye Ligi'nde Türkiye Kupası'nda ve Avrupa Ligi'nde hedeflerimiz için mücadele edebilmeye hazırız."

Pereira, yarın hangi skorun kendileri için avantaj teşkil edeceği şeklindeki başka bir soruya da skordan ziyade kazanmanın önemli olduğu yönünde cevap verdi.

"Eğer kazanırsak avantajlı oluruz ve yarınki karşılaşmayı kazanmalıyız." diyen Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın zekamızı kullanmalıyız. Öyle haldır huldur üzerine gideceğimiz bir rakiple oynamayacağız. Yarın akşam çok zor bir maça çıkacağız. Dengeli ve üst düzey konsantrasyonla oynamalıyız. Agresif olmaya çalışmalıyız. Top bizdeyken kalitemizi sahada gösterebilmeliyiz. Kolay top kaybı yapmamalıyız. Ben pozisyona giren ve değerlendiren bir takım severim. Rakibe pozisyon vermeyi de hiç sevmem. Yarın avantaj diyorsanız kazanmak bizim için avantaj olacaktır."

Kendi kariyeri açısından Avrupa Ligi'nin önemiyle ilgili de Pereira, "Hedefe ulaşırken maç maç bakmak gerekiyor. O sene de biz öyle yapmıştık. Adım adım hedefler koymak daha doğru olur. Elemeyi başarırsak bir adım atmış olacağız. Bizi bekleyen bir tur daha olacak. Başarılı bir kariyerim oldu. Kupalar kazanmaya bu sene de devam etmek istiyorum. Avrupa Ligi'nde bizim öncelikle hedefimiz bu turu geçebilmek. Bazı insanlar uzun vadeli hedefler koyarlar. Ama bana hayatın öğrettiği küçük hedefler sizi büyük hedeflere götürür. Yarın son derece zorlu bir takımla karşılaşacağız. Lokomotiv Moskova bize yarın bir şey ikram edecek bir takım değil. İyi bir sonuç almaya geliyorlar. Ama biz de iyi bir sonuç almak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Hazır olmalıyız ve sahada kuvvetli cevap vermeliyiz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Kazanmak bizim için avantaj olacaktır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER