Vitor Pereira: Adil bir sonuçla ayrılmadık

Vitor Pereira: Adil bir sonuçla ayrılmadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Hollanda'nın Ajax takımıyla oynanan maçın ardından yaptığı değerlendirmede, "Özellikle rakip yarı alanda kazandığımız toplar bizim için önemli idi. Amsterdam Arena'da net bir şekilde üstün olan taraf bizdik. Ajax karşısında beni üzen tek şey sonuçtu. Amsterdam Arena'dan adil bir sonuç ile ayrılmadığımız düşünüyorum." dedi.

UEFA Avrupa Lig A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, 4. hafta maçında Hollanda'nın Ajax takımıyla deplasmanda yaptığı mücadelede 0 - 0 tek puan çıkardı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, oyunda üstün tarafın kendileri olduğunu ve Ajax'a oynama fırsatı vermediklerini söyledi.

EN AZ 5 GOL ATABİLİRDİK

Baskılı bir oyunla Ajax'ı kendi evinde, kendi stadyumunda ve kendi seyircisi önünde oynatmama başarısını gösterdiklerini ifade eden Vitor Pereira, "Beni mutlu etmeyen bir nokta vardı, o da bu akşam Amsterdam Arena Stadyumu'ndan beraberliğe ayrıldığımız sonuç. Gol atabilirdik, galibiyetle ayrılabilirdik. Büyük ve güzel bir karşılaşma olduğunu düşünüyorum. Eğer kazanmış olsaydık bizim için iyi bir sonuç olurdu." şeklinde konuştu.

AJAX KARŞISINDA ÇOK POZİSYON KAÇIRDIK

"Özellikle nasıl gole gidebiliriz düşüncesiyle antrenmanlara gidiyoruz. Bunları çalışmalarımızda sürekli devam ediyoruz. Ve daha iyiye gidebilmek için, her gün bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyen Pereira, şöyle konuştu: "Belki o son kararı veremiyoruz. Bu son kararı daha iyi verebilme ihtiyacımız var. Ve gerektiği zaman maçı kendi lehimize bitirmeyi başaramıyoruz. Bu akşam olduğu gibi. Ajax karşılaşmasını sadece kaçırdığımız pozisyonlar üzerinden analiz etmeye çalışır isek, bu anlamda da bir hata yapmış olurum. Sadece tek ağaçları görüp, ormanın bütününü görmemiş olurum. Çünkü sadece bu şekilde karşılaşmayı analiz edemeyiz. Bugün savunma çizgimiz çok daha önde idi. Rakip yarı alanda çok daha fazla top kazanmayı başardık."

AMSTERDAM ARENA'DA ÜSTÜN TARAF BİZDİK

Pereira, şöyle devam etti: "Daha önde basmayı, daha iyi bir şekilde rakibe alan bırakmamayı bu akşam başardık. Özellikle rakip yarı alanda kazandığımız toplar bizim için önemli idi. Bir, iki ve en az üç farkla bitirebilecek fırsatlar yakaladık. Amsterdam Arena'da net bir şekilde üstün olan taraf bizdik. Böyle zorlu bir rakibe karşı böyle bir futbol oynamayı başardık. Takım, gelişimini Galatasaray karşısında sağladı. Ajax ile kendi evimizde oynadığımız maçta göstermişti. Ve maçlardaki girişimimizle aynı doğrultuda bir performans ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Takımımın nereye gittiği hakkında iyi bir fikir verdiğine inanıyorum. Bizim sadece eksik olan birkaç maç üst üste o istediğimiz sonucu almak. O girdiğimiz pozisyonlarda istediğimiz o kararları verip, doğru şekilde sonuçlandırabilmek. Ajax karşısında beni üzen tek şey sonuçtu. Amsterdam Arena'dan adil bir sonuç ile ayrılmadığımızı düşünüyorum." Adil-bir-sonucla-ayrilmadik-1930548.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Vitor Pereira: Adil bir sonuçla ayrılmadık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER