Veteriner hekimlere hayvan pazarında yapılan saldırıyı kınadılar


Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvan pazarında kontrol yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlere bazı sürü sahiplerinin saldırıda bulunduğu iddiası tepkilere sebep oldu. Hayvan pazarı girişinde küpe kontrolü yaptıkları için bazı hayvan sahipleri tarafından darp edilip, öldürülmekle tehdit edilen veteriner hekimlere, üye oldukları meslek kuruluşlarının yöneticileri sahip çıktı.

Bursa Veteriner Hekimler Odası, Veteriner Teknisyenleri Derneği, Tarım Orkam-Sen, Toç Bir-Sen ve Türk Tarım Orman-Sen başkan ve yöneticileri Mustafakemalpaşa'ya giderek önce tehdit edilen veteriner hekimlerle görüştü. Heyet üyeleri, Kaymakam Yalçın Bulut ile de görüşmek istedi, ancak program uygun olmadığı için görüşme ileri tarihe ertelendi. Heyet üyeleri, daha sonra Kaymakamlık binası önünde açıklama yaparak yetkilileri göreve davet etti.

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Mustafakemalpaşa Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görev yapan ve üyeleri olan veteriner hekimlerin ilçe hayvan pazarında rutin olarak küpe kontrolü yaptıklarını söyledi. Bazı hayvanlarda sahte küpe olduğu yönündeki ihbarlar üzerine bu kontrollerin daha da sıklaştırıldığını belirten Başkan Sağlam, bazı sürü sahiplerinin bu kontrolleri yaptırmak istemediğini, bunun üzerine getirdikleri hayvanların pazara alınmadığını kaydetti. Başkan Sağlam, bu duruma sinirlenen sürü sahiplerinin meslektaşlarına küfür ve hakaret ettiklerini, dövmek ve öldürmekle tehdit ettiklerini aktardı.

Sinan Sağlam, kamu görevi yapan meslektaşlarının engellenmesinin devleti aciz duruma düşürdüğünü de belirtti. Devlet memuru statüsündeki meslektaşlarının görev yapmasının engellenmesinin açıklanacak tarafı olmadığını vurgulayan Başkan Sağlam, "Devlet Mustafakemalpaşa'da varlığını ortaya çıkarmalıdır. Halk sağlını korumak isteyen bir devlet memuru tehdit ediliyor. Bu tehdidi yapanlar hala adaletin önüne çıkarılmadılar. Oysa onlar tüm toplumu tehdit ediyorlar. Kanunları hiçe sayıyorlar. Bu duruma göz yummakla bu eylemi yapmak arasında bize göre fark yok." diye konuştu.

Kontrolün yapılmamasının, toplum sağlığı açısından da büyük bir riski ortaya çıkardığını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti: "Meslektaşlarımıza sahip çıkılmadığı takdirde hayvan pazarına kontrolsüz sokulan hayvanların zoonoz (hayvandan insana geçen) hastalıklar taşıma ihtimali var. Veya bulaşıcı bir takım hastalık taşıyıp başka hayvanlara bulaştırabilirler. Toplum sağlığı ve hayvan sağlığı büyük tehdit altındadır. Küpe uygulaması yerine çip uygulaması başladığı takdirde, meslektaşlarımızın bu tarz mağduriyetleri de azalmış olacak. Türkiye güvenli gıda konusunda önemli bir adım daha atmış olacak." CİHAN
<< Önceki Haber Veteriner hekimlere hayvan pazarında yapılan saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER