'Vermiş olduğum mücadele anlamsız' dedi ve gitti

Havuz medyasında yayınlanan Deşifre programı sunucusu Mehmet Ali Önel ekranlardan çekildiğini açıkladı.

'Vermiş olduğum mücadele anlamsız' dedi ve gitti

AKP'nin bülteni gibi yayın yapan A haber'de yayınlanan Deşifre programı sunucusu Mehmet Ali Önel sürpriz bir şekilde ekranlardan çekildiğini açıkladı.

Önel bu akşam yayınlanan programın arkasından uzunca bir açıklama yaparak sunuculuğu bıraktığını söyledi.

Önel, "Değerli izleyicilerimizin affına sığınarak 15 yıldır aralıksız sürdürdüğüm Deşifre programına bugün itibariyle sonlandırıyor ekrandan çekiliyorum" dedi.

Mehmet Ali Önel sözlerine şöyle devam etti: "Cesaretle mesleğimi yerine getirdim ama gelmiş olduğunuz noktada vermiş olduğum mücadelenin anlamsız olduğunu gördüm ve ben bu mücadeleden çekiyorum. Kimseden korktuğum için falan değil. Verilen mücadelenin amacına uygun olmadığını, yeterince taşın altına herkesin elini koymadığını ve bu işin eninde sonunda üzülerek de olsa Türkiye'nin daha kötüye gittiğini görerek ve bu süreçte elinden gelenin fazlasını yapmış bir gazeteci olarak gönül rahatlığı ile köşeme çekiliyorum"

28 Şubat'ta Arena'daydı

28 Şubat döneminde Arena programının yapım koordinatörü olan Mehmet Ali Önel, daha sonraları o süreçte medyanın rolüne ilişkin konuşmuş, çarpıcı itiraflarda bulunmuştu.

Medyanın kurgu haberlerle postmodern darbeyi haklı çıkarmak için zemin hazırladığını söyleyen Önel, 2012 yılında yaptığı açıklamada "Medya birkaç çarşaflı sakallı insanla şeriatın gelmeyeceğini biliyordu ama postmodern darbeyi haklı çıkarmak için manşetler atıldı. Kamuoyunun desteği alınmaya çalışıldı." dedi. O dönem yapılan haberlerin vicdanının sızlattığını belirterek, "Bugün kendimi sorumlu hissediyorum. Bundan dolayı da üzüntülüyüm. Keşke ben o günlerde yapılan haberlere karşı durabilseydim. Eğer duramıyorsam da istifa etseydim." diyerek kendini aklamaya çalışması dikkat çekmişti.
<< Önceki Haber 'Vermiş olduğum mücadele anlamsız' dedi ve gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER