Verilen sözler tutulmadı, Asgari ücretlinin parası kesiliyor

AKP'nin seçim vaatlerinden biri asgari ücretin 1300 liranın altında olmayacağıydı. Bu vaat ancak 6 ay tutulabildi

samanyoluhaber.com

2016 Ocak ayında seçim vaadi olarak asgari ücret 1300 TL olarak belirlendi. Ancak AKP'nin asgari ücretliden vergi almaya devam etme sevdası sebebiyle net asgari ücret 1230 liraya indi. Sene başında Hükümet adına eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu hem de yeni Bakan  Mehmet Müezzinoğlu defalarca söz vermişlerdi. Ancak indirim olacağı belli olmasına rağmen AKP hala bir düzenleme yapmadı. En son Maliye Bakanı 2017 yılını işaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Naci  Ağbal  yine topu taca attı. 

Ağbal, "Asgari ücret 1300 liranın altına düşecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Özellikle Kasım ayı başında itibaren bir grup asgari ücretli gelir elde eden vatandaşımızın eline geçen tutarın 1300 liranın altına düşüyor olması ile ilgili hükümet olarak bir değerlendirme yaptık. Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1300 liranın altına düşen çalışanlarımızın, bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuz'da da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık bir yükü mevzu bahis. Zaten bunu o zaman da ifade ettik, bu çalışma için bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor" dedi.

" Bu konuda bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam" diyen Bakan Ağbal, "Bu konuyla ilgili uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum. Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indiriminin artırımlı olarak uygulanmak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin, her hangi bir uygulamanın hayatı geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak, bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış olacak" diye konuştu.
<< Önceki Haber Verilen sözler tutulmadı, Asgari ücretlinin parası kesiliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER