Verilen önergeler AKP oyları ile reddedilmiş

Muhalefet, PKK terör örgütünün hain saldırılarının Meclis tarafından araştırılması için 3 ayda 13 önerge verdi. Bu önergelerin bazıları hala Meclis Başkanlığı’nda bekliyor. Görüşülenler ise AKP’li vekillerin oyları ile reddedildi.

Verilen önergeler AKP oyları ile reddedilmiş

Muhalefet çözüm sürecinde güçlenen terör örgütünün hain saldırılarının Meclis tarafından araştırılması için son 3 ayda 13 önerge verdi. Önergelerin bazıları Meclis Başkanlığı'nda görüşülmeyi beklerken, bazı önergeler başkanlık tarafından iade edildi. Görüşülenler ise AKP oyları ile reddedildi. İşte muhalefetin sonuçsuz kalan önergelerine bazı örnekler.

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILMALI

¦ CHP: 7 Haziran seçimlerinden sonra Ankara'da büyük çaplı patlamalar meydana geldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinin aylarca vekaleten yürütülmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamakta ve güvenlik zafiyetine neden olmaktadır. MİT'te de ciddi güvenlik zafiyeti bulunduğu görülmektedir. Sorumluluğu bulunanların ortaya çıkarılması için bir komisyon kurularak gerekli incelemelerin yapılmasını arz ederim.

MHP: KOMİSYON KURULSUN

¦ MHP: Teröristlerin şehirlere bu şekilde yerleşmesinde, hücre evlerinin oluşmasında, silah ve patlayıcı yığınağı yapılmasına, hendeklerin kazılmasına göz yuman, katkıda bulunan ve ihmali bulunan kamu görevlileri tespit edilmelidir. Bunun için araştırma komisyonu kurulmalıdır.

HDP: KATLİAMLAR AYDINLATILMALI

¦ HDP: Türkiye'de katliamların önüne geçilmesi ancak toplumun gerçekleri tüm boyutlarıyla öğrenmesiyle mümkün olur. Diyarbakır saldırısı aydınlatılsaydı Suruç, o aydınlatılsaydı Ankara katliamı yaşanmayacaktı. Benzer katliamların önüne geçilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.

TERöRE KARŞI TBMM'Yi TOPLAYIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Kılıçdaroğlu, 45 dakika süren görüşmede, terör saldırılarına son vermek için 4 partinin bir araya gelmesi önerisinde bulundu.. Kahraman'an verdiği 2 sayfalık mektubunda, “Meclis Başkanı sıfatıyla bu süreçte Yüce Meclis'i toplayın” çağrısı yaptı.

Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Verilen önergeler AKP oyları ile reddedilmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER