'Vergide e-Dönüşüm ve Elektronik Uygulamalar' toplantısı yapıldı

'Vergide e-Dönüşüm ve Elektronik Uygulamalar' toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Ömer Alpaslan Arite işbirliğiyle Elazığ TSO Üyesi işletmelere yönelik 'Vergide e-Dönüşüm Elektronik Uygulamalar' hakkında bilgilendirme yapıldı.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Küçükay, Elazığ TSO Üyeleri ve ilgililerin katıldığı bilgilendirme toplantısında, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, yeni nesil ÖKC, e-Tebligat, e-Yoklama, e-Denetimde İş ve işlemlerinin mahiyeti konusunda bir sunul yapan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ömer Alpaslan Arite 1 Ocak 2016 tarihi itibarı ile yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Arite, 2014 yılı itibarı ile başlayan yeni vergilendirme sisteminin kademeli bir şekilde yürürlüğe girdiğine dikkat çekerek yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti: "Artık hayatımızın bir parçası haline gelen, çocuklarımızın oyunlarını ve derslerini dahi elektronik ortamda yaptığı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde işletmelerimiz tüm işletmeyle ilgili bilgilerini ve belgelerini elektronik ortamda kayıt altında tutuyor. İşte bu sürecin doğal bir sonucu olarak vergilendirme sisteminin ve işlemlerin de elektronik ortamda yapılması hususunda bir dönem başlatılmıştır. Sistem ile adil vergilendirme, kayıt dışı ile mücadele, şeffaflık, tüm mükelleflere eşit yaklaşım ve kayıtların etkinliği esas alınmıştır. İşletmeler için fırsatlar ve tehditler içeren bu sürecin iyi değerlendirilmesi ve hazırlıklı olunması gerekmektedir. Aksi takdirde işletmeler cezai işlemlerle karşı karşıya kalacak ve gereksiz yere mali bir külfet altına gireceklerdir."

Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Ömer Alpaslan Arite, açıklamasını şöyle tamamladı: "Dolayısı ile tacirlerin kendi arasında ve devlet organları ile iletişimleri elektronik ortamda gerçekleşecektir. Bu durum iş çevrelerinin günlük hayatlarında kullandıkları teknolojiyi muhasebe işlemlerine de yansıtmaları anlamı taşımaktadır. Kısaca vergide e-dönüşüme ayak uydurma zorunlu hale gelmiştir. E-Fatura, e- Defter, e- Arşiv, Yeni Nesil ÖKC, e-Tebligat, e-Yoklama, e-Denetim, mali mühür, berat, e-imza kavramlarına iş dünyasının aşina olması yeni Türk Ticaret Kanununun esasını oluşturmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Vergide e-Dönüşüm ve Elektronik Uygulamalar' toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER