Vergi Haftası etkinlikleri başladı

Vergi Haftası etkinlikleri başladı

MUŞ (CİHAN)- Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, temel ilkelerinin mükellef odaklı hizmet anlayışı olduğunu belirterek, kamu hizmetini standartlara uygun bir şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

26. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında makamında basın toplantısı düzenleyen Muş Defterdarı Mustafa Yumuşak, hafta münasebetiyle kentte yapılacak etkinlikler ile ilgili açıklama yaptı. Defterdar Yumuşak, şunları söyledi: "Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının sağlanması amacıyla 23 Şubat–1 Mart 2015 tarihleri arasında Vergi Haftası kutlamaları yapılacaktır. Bu yıl da kapsamlı bir kutlama programı gerçekleştirmeyi arzulamaktayız. Muş genelinde, 3215 gerçek gelir vergi, 3642 basit usul vergi ve 1164 kurumlar olmak üzere, 8030 mükellefle, aktif olarak hizmet veriyoruz."

Muş'ta 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle, vergi gelirleri tahakkuku 225 milyon 389 bin, tahakkuk eden verginin 190 milyon 832 bin lirasının tahsil edildiğini ifade eden Defterdar Yumuşak, "Tahsilat oranı yüzde 84'tür. Bütün faaliyetlerden sağlanan vergi gelirleri dahil bütçe gelirleri tahakkuku ise 295 milyon 285 bin liradır. Bu tutardan yapılan tahsilatsa 222 milyon 393 bindir. İl genelinde yapılan genel bütçe harcamaları ise 908 milyon, gelirin gideri karşılama oranı yüzde 21'dir. Vergi Haftası boyunca Muş'un birçok yerinde personellerimizce vergi alışkanlığının toplumun bütün kesimlerince benimsenmesi amacıyla şehrimizin en kalabalık mahallerinde danışmanlık hizmeti sunulması, ilimizin büyük alışveriş merkezlerinde stant açılması vergi ve vergilendirme konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve çeşitli hediyeler verilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ilköğretim okullarında Defterdarlığımız yetkililerince verginin önemi konusunda bilgilendirme yapılması, çeşitli hediyeler verilmesi, Defterdarlığımızı ziyaret edecek ilköğretim okullarına gelir birimlerinin tanıtılması Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediyeler verilerek ikramda bulunulacaktır." şeklinde bilgi verdi.

Yumuşak, hafta kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasını ziyaret edeceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Vergi Haftası etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER