Venezuela’da mağazalar yağmalanıyor

Siyasi ve ekonomik krizin devam ettiği Venezuela'nı güneydoğusunda Ciudad Guayana şehrinde iki gün içinde onlarca dükkân yağmalandı. Bir süredir gıda sıkıntısının yaşandığı şehirde sıtma salgını da baş gösterdi.

SHABER3.COM

Ekonomik krizden dolayı halkın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı Venezuela’da mağazalar yağmalanıyor. Polisin 50'ye yakın kişiyi gözaltına aldığı, bazı bölgelerde yağmacıların üzerine ateş açtığı iddia ediliyor. 
 
Ülkenin güneydoğusunda Ciudad Guayana şehrinde iki gün içinde onlarca dükkân yağmalandı. Bir süredir gıda sıkıntısının yaşandığı şehirde sıtma salgını da baş gösterdi. 
 
EVLER DE YAĞMALANIYOR

Eczanelerin de yağmacıların hedefinde olduğu belirtiliyor. Mağazaların yanı sıra evler de yağmalanıyor. 
 
Euronews’e konuşan bir kişi, "Evi yağmalamışlar, kişisel eşyalarımızı da çalmışlar. Resmen bizi çıplak bıraktılar. Klimayı almışlar, buzdolabını, her şeyi. Çamaşır sepetini bile götürmüşler." dedi.

Dünyanın en yüksek enflasyonunun kaydedildiği Venezuela'da, özellikle başkent Caracas'ta marketlerin önünde polis ve asker yağma olaylarına karşı önlemlerini artırdı. Market girişlerinde halkın uzun kuyruklar oluşturduğu görülüyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR
 
Ekonomik ve siyasi krizin had safhaya ulaştığı Venezuela’da üç gündür süren elektrik kesintileri hayatı adeta durdurdu. Ülkede eğitim kurumları 8 Mart’ta tatil edilirken; devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacak.

Muhalefet, elektrik kesintisinden dolayı hastanelerde 18 kişinin hayatını kaybettiğini öne sürerken Sağlık Bakanlığı bu haberleri yalanladı.

Hükümet, kesintiyi ülkenin doğusundaki hidroelektrik santrali ve dağıtım merkezi Guri’ye yapılan bir sabotaj olarak değerlendiriyor.

Elektrik kesintileri yüzünden ülkede hayat durma noktasına geldi. 8 Mart Cuma günü okullar ve iş yerleri tatil edilmişti.

MADURO’YA GÖRE ELEKTRİK KESİNTİSİNİN SEBEBİ SİBER SALDIRI

Geçen cuma günü tüm ülkede başlayan elektrik kesintisi, başkent Caracas’ta kısmi düzeltilmeler dışında devam ediyor. Kesinti, akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep oldu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70'ini gidermiştik, ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi." dedi.

Venezuela ulusal elektrik şirketinde casusların olduğunu ve bunların elektrik kesintisine sebep  olduğunu iddia eden Maduro, bu kişilerin en kısa zamanda tespit edilip cezalandırılacaklarını belirtti.


<< Önceki Haber Venezuela’da mağazalar yağmalanıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER