Yunanistan'da vefat eden Esma Uludağ'ın çocukları, babalarına kavuştu!

KHK mağduru Esma Uludağ'ın Yunanistan'da vefatının ardından sahipsiz kalan üç küçük çocuğu için Almanya'dan insanlık adına önemli bir adım geldi. Babaya seyahat belgesi verilerek çocuklarına kavuşması sağlandı. Zulüm gören ailenin çocuklarına da vakit geçirilmeden oturum izni verildi.

SHABER3.COM

Olağanüstü Hal (OHAL) ile çıkarılan KHK’yla işinden ihraç edilen ve Almanya’da oturum alan eşine kavuşmak için Meriç’i geçerek Atina’ya ulaşan Esma Uludağ (35), geçirdiği felç ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

3, 7 ve 10 yaşlarındaki çocukları da yanında olan anne sığındığı Yunanistan’da Almanya’da başvurusu kabul olan eşini ve aile birleşimi işlemlerinin tamamlanmasını göremeden vefat etti.

Bu gelişmelerin ardından Almanya'dan insanlık adına önemli bir adım geldi. Atina'da vefat eden Esma Uludağ'ın Almanya'daki eşi Mehmet Ali Uludağ'a seyahat izin belgesi verildi. Dün Yunanistan'a giden baba, öksüz evlatlarına kavuştu. 1 Mayıs tatili ve konsolosluğun kapalı olmasına rağmen Uludağ ailesinin 3 çocuğuna da oturum izni verildiği bilgisi alındı.



<< Önceki Haber Yunanistan'da vefat eden Esma Uludağ'ın çocukları, babalarına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER