Van'da şehit olan polis Önder Ertaç için cenaze töreni


Van'da sabah saatlerinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Önder Ertaç için tören düzenlendi. Törenin ardından şehidin naaşı İstanbul Edirnekapı Polis Şehitliği'ne defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Van'ın merkez ilçelerinden Edremit'te bir evde terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saat 05.30'da operasyon başlattı. Evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşte Özel Harekat Polisi Önder Ertaç şehit olurken 2 polis de hafif yaralandı. 12 terörist de etkisiz hale getirildi. Şehit olan Adana nüfusuna kayıtlı 40 yaşındaki Önder Ertaç için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene; Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, şehit Önder Ertaç'la birlikte çatışmada hafif yaralanan polisler ve meslektaşları katıldı.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua etmesinin ardından şehidin mesai arkadaşları, naaşın yanına koşarak tekbir getirdi. Tekbirin ardından şehit Ertaç'ın naaşı İstanbul'a gönderilmek üzere Ferit Melen Havalimanı'na götürüldü. Cenaze, THY uçağıyla İstanbul'a gönderilecek. Ev kadını Arzu Ertaç ile evli olan Önder Ertaç'ın 8 yaşında Evra ve 4 yaşında Yekta isminde çocukları bulunduğu ve İstanbul'da yaşadıkları belirtildi. Şehit polisin naaşının İstanbul Edirnekapı Polis Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Van'da şehit olan polis Önder Ertaç için cenaze töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER