Van'da kar yağdı, 343 köy yolu kapandı


Van'dan dün geceden itibaren kar yağışı nedeniyle 343 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için belediyelere, karayollarına ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle 343 mahalleye ulaşım sağlanamayan kentte, Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalara başladı. Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Bahçesaray'da 66, Başkale'de 6, Çatak'ta 105, Erciş'te 95, Gevaş'ta 7, Gürpınar'da 5, Muradiye'de 32 ve Tuşba'da 27 olmak üzere toplam 343 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı bildirildi.

KAR ALTINDA MANGAL KEYFİ

Van'ın en işlek caddesi olan sanat sokağında seyyar satıcılık yapan Mustafa Dağ, karın altında mangal yaktı. Zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyen Dağ, kar altında mangal yakmanın ayrı bir keyif verdiğini söyledi.


CİHAN
<< Önceki Haber Van'da kar yağdı, 343 köy yolu kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER