Van'da çatışma alanına gitmeye çalışan 5 gazeteci gözaltına alındı


Van'ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Alınan bilgilere göre PKK'lı 4 teröriste ele geçirildi. Olay yerine gitmek isteyen HDP milletvekilleri yaklaşık bir saat bekledikten sonra Van'a geri dönerken, 5 gazeteci de gözaltına alındı.

Erciş ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta ve Tendürek Dağı eteklerindeki Gergili Bölgesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 astsubay şehit olurken, 1 binbaşı, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş da yaralandı. Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaşanan olayın ardından HDP Van Milletvekilleri ve Van İl Teşkilatı olay yerine gitmek için Erciş'e geldi. Ancak olayın meydana geldiği Gergili bölgesine 40 kilometre kala polisin oluşturduğu emniyet noktasında heyet durduruldu. Heyet arasında HDP Milletvekili Lezgin Botan, Tuğba Hezer, Bedia Özgökçe'nin de aralarında bulunan grup bekleme noktasında yaklaşık 1 saat bekletildi. Polisin izin vermemesi üzerine heyet Van'a geri döndü.

"OLAYI TAKİP EDEN 5 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI"

Van'dan Erciş'e olayı takip etmeye gelen basın mensuplarından 5 kişi gözaltına alındı. Olayı takip için Erciş'e gelen gazeteciler HDP'li vekillerin ve il teşkilatıyla birlikte olay yerine geçmek için bir kahvehanede grubu beklemeye başladı. Kahvehaneye gelen polis ekipleri Dicle Haber Ajans'ı muhabiri İdris Yılmaz hakkında yakalama kararı olduğunu söyledi. Gazeteciler de polisten yakalama kararını görmek istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Polis çıkan olaylardan dolayı IMC TV Kameramanı Ruşen Takva ve muhabiri Bekir Güneş, Dicle Haber Ajansı muhabirleri İdris Yılmaz ve kardeşi Ömer Yılmaz, Jin Haber Ajansı Dildar Atmaca gözaltına alındı. Gözaltı sonrası yaşanan arbede polis havaya birkaç el ateş etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Van'da çatışma alanına gitmeye çalışan 5 gazeteci... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER