Valilik, Suriyelileri 'Görmezden Gelmeyin' kampanyasına destek istedi


Malatya Valiliği ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için başlatılan 'Görmezden Gelmeyin' kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, kampanyanın Türk Kızılayı Genel Başkanlığınca başlatıldığı belirtildi. Suriye'deki iç savaş ve şiddet ortamı yüzünden 11 milyon Suriyelinin evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "2 milyondan fazla Suriyeli de Türkiye'ye sığınmıştır. Malatya'da ise 8 bin Suriyeli Beydağı Konaklama Tesisi'nde kalırken 7 bin 325 Suriyeli de Malatya'nın merkez ilçelerinde kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdürmektedir. Soğuk kış günlerinde Türk Kızılayı'na verilecek destek sayesinde binlerce Suriyeli aile kendilerini ısıtacak bir battaniyeye, karınlarını doyuracak sıcak bir yemeğe kavuşacaklardır." denildi.

Malatya halkının, esnafının, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle yardım amacıyla kurulan derneklerin Türk Kızılayı tarafından başlatılan Suriyelileri 'Görmezden Gelmeyin' kampanyasına gerekli desteği vermesi istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Valilik, Suriyelileri 'Görmezden Gelmeyin' kampanyasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER