Valilere kesilen faturanın detayları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “PKK'ya operasyon yapılmasın talimatını biz verdik.” deyip daha sonra faturayı valilere kesmesinin yankıları sürüyor.

Valilere kesilen faturanın detayları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) geçtiğimiz yıl sadece Şırnak'ta 100'ün üzerinde operasyon talebinde bulundu. Bunların büyük çoğunluğu valilik tarafından geri çevrilirken, 15 resmi operasyon isteğine ise olumlu ya da olumsuz cevap bile verilmedi. Kırsalda tespit edilen 20-30 kişilik terörist gruplara bu yüzden müdahalede bulunulamadı. PKK'lı teröristler de herhangi bir engele takılmadan kırsalda faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. 7 Haziran seçimlerinden sonra çözüm sürecinin bitirilmesiyle birlikte bir anda terör patladı. Kırsalda dokunulmayan teröristlerin saldırılarının bilançosu ise ağır oldu. PKK'lı teröristler son üç ayda 12 bombalı saldırı düzenledi. Önceden döşedikleri bombaları infilak ettiren teröristler, polis, korucu ve asker olmak üzere 18 güvenlik görevlisini şehit etti.

Geçtiğimiz yıl operasyona izin verilmeyen Şırnak'ta, dönemin Valisi Hasan İpek çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini ve meyvelerinin bölgede yenmeye başladığını ifade ederek “Bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum.” dedi. TSK'ya operasyon izni verilmediği dönemde PKK, asker ve polise belirli aralıklarla saldırmaya devam etti. Hükümet ve havuz medyası ise şehit haberlerini görmezden gelmeyi tercih etti. 5 Mart 2014 tarihinde kaçakçılara müdahale eden Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timi'nin geçişi sırasında el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay şehit düştü. Ağustos ayında Van'da kaçakçılara müdahale eden askeri time teröristler saldırdı. Saldırıda ilk görev yeri olan Van'a giden 23 yaşındaki Teğmen Emre As şehit oldu. Diyarbakır Kayapınar ilçesinde yine ağustosta peş peşe iki polis cinayeti yaşandı. 42 yaşındaki Osman Bal ve 25 yaşındaki istihbaratçı Ali Kızıloğlu, evlerinin önünde pusuya düşürülerek şehit edildi. Yine aynı yıl Diyarbakır'daki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli astsubay Necdet Aydoğdu, Bağlar ilçesindeki semt pazarında hamile eşiyle birlikte alışveriş yaparken başından vurularak şehit düştü.

<< Önceki Haber Valilere kesilen faturanın detayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER