Vali Şahin: Kuş Cenneti'ne tüfeğini omzuna alan herkes giremeyecek

Vali Şahin: Kuş Cenneti'ne tüfeğini omzuna alan herkes giremeyecek

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde protokol üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bundan böyle bu noktalardan tüfeğini omzuna alan veya balık tutmaya gelen herkes giremeyecek." dedi.

Vali Şahin, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde, avcıların balık avı esnasında yangın çıkartarak deltadaki canlıları yaktıkları adayı da gezdi. Vali Şahin incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamasında, şunları kaydetti: "Bugün burada diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan faaliyetleri yerinde görerek incelemelerde bulunduk. Burada Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ile ilgili çok önemli faaliyetler yürütülmektedir. Türkiye'de 400 civarında kuş türü bulunmaktadır. Bu kuş türlerinin 350 çeşidi burada görülmüş durumdadır. Onun için burası adeta bir kuş cennetidir. Kuş cennetinin 19 Mayıs ilçesi ve Bafra ilçesi girişlerinde kontrol görevi yapacak olan jandarmanın 24 saat rahat görev yapabilmesi amacı ile mekanlar oluşturuldu. Bundan böyle bu noktalardan tüfeğini omzuna alan veya balık tutmaya gelen herkes giremeyecektir. Ruhsatı olanlar girecek ve Ramsar bölgesi ile ava yasak olan bölgelerde asla avlanma yapamayacaklardır. Bu konuda kararlılığımız kesin olarak devam etmektedir. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni turizme kazandırmak için gerekli çalışmalar yapılmaktadır."

'DÜNYA MİRASI LİSTESİNE GİRMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı açıklamada "Avrupa Kuş Alanları Envanteri'ndeki en önemli 4 kriterden 3'üne sahip olan Kızılırmak Deltası dünyanın en büyük sulak alanlarından birisidir. Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni bir taraftan yasak avcılık yapanlardan korumaya çalışırken bir taraftan da deltanın dünya mirası listesine girmesi yolunda her adımı atıyoruz." diye konuştu.

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti inceleme gezisine ayrıca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk Ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Sefer Arlı, Zennube Albayrak ve diğer protokol üyeleri katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin: Kuş Cenneti'ne tüfeğini omzuna alan herkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER