Vali Şahin, hastanede yaralıları ziyaret etti


İstanbul Valisi Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Şahin, canıl bombanın kendini patlatması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığını söyledi. Hastaneye kaldırılan 39 yaralıdan 9'unun taburcu edildiğini ifade eden Şahin, 30 kişinin ise tedavilerinin devam ettiğini belirtti. 7 yaralının durumunun ağır olduğunu aktaran Vali Şahin, yaralılardan 24'ünün ise yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

2,5 yaşındaki Asya isimli yaralı küçük kızın durumuyla ilgili bilgi de veren Şahin, "Ameliyatı yapıldı, yoğun bakımda tutuluyor. İnşallah yoğun bakımda gerekli tedavilerinin akabinde sağlıklı bir şekilde aramıza kavuşur diye temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bombacının kimliği ile ilgili incelemelerin detaylı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Vali Şahın, açıklama yapmak için henüz erken olduğunu ifade etti. Gazetecilerin, güvenlik zafiyeti olup olmadığıyla ilgili sorusuna da Şahin, "Biz, elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz, şimdiye kadar da aldık. Tabi bu konu da ayrıcı incelenecektir." cevabını verdi.

Türkiye'deki dış temsilciliklerin hafta içi yaptığı uyarılarla ilgili başka bir soru üzerine ise Vali Şahin, şu cevabı verdi: "O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin, hastanede yaralıları ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER