Uzmanlardan iştah kesme tavsiyeleri


Aşırı iştah insanlarda obezite ve şişmanlık gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Bu konuda hiçbir yöntemin sihirli bir değnek olamayacağına dikkat çeken uzmanlar, önemli olanın neyin zaman yediği olduğunu söylüyor.

İştah kesme konusunda açıklamalarda bulunan Dr.Gönül Ateşsaçan, sağlıklı olan kiloların özellikle yağdan verilmesi ve bu kiloların geri alınmamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Ateşsaçan şunları söyledi: "Ana öğünleri atlamadan gün ışığına göre düzenli beslenmek, bol sıvı almak ve hareket etmektir. Aldığınız destek yöntemin sağlıklı olması ve uzman doktor kontrolünde uygulanması önemlidir. Unutmayın her gün attığınız 5 fazla adım , sizi kilolarınızdan hızla uzaklaştırmaya yardımcı olur. Siz hareket edin ki yağlarınız da hareket etsin."

Ateşsaçan, diyet yaparken genellikle; açlık, yorgunluk , halsizlik hissi ve baş ağrısı çekildiğini, göbek ve basenlerdeki bölgesel yağların gitmediğini, verilen kiloların tekrar geri alındığını, sosyal hayata uyumsuzluk çekildiğini, sinirlilik, gerginlik ve mutsuzluk hissedildiğini aktardı.

Özellikle kilo almama konusunda da az iştahlı olmak isteyenlere 10 tavsiye:

1-Kahvaltı: Bu öğün asla atlanmamalıdır. Mutlu ve iyi hissettirir. Uykudan sonraki ( 9-12 saat sonraki ) ilk beslenmedir.

2-Kafein-Tein: Yeşil çay ve kahve günde 2 kez tüketilmelidir. Özellikle yeşil çayın antioksidan özelliği yüksektir, kilo verdirmeye yardımcı olur.

3-Tarçın: Kan şekerini dengelediği için açlık hissetmezsiniz.

4-Yağ: Yemek sonunda tüketilen yağ midenin yavaş boşalmasını sağlamaya , safra salgısını artırmaya ve bizi tok hissettirmeye yardımcı olur. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve keten yağı yiyeceklerde mutlaka olmalı.

5-Lifli Gıdalar: Suda eriyen ve erimeyen olmak üzere iki grup lifli gıda vardır. Meyvelerde ( Yeşil elma, armut gibi) yulafta, musli gibi gıdalarda bulunur. Mideyi geç terk ederler, bu nedenle tokluk hissi verir.

6-Limon:Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına faydası vardır. Öğünlerde mutlaka kullanılmalı.

7-Protein: Proteinler karbonhidratlara ve yağlara göre daha uzun süreli tok tutar. Sebze ile birlikte tüketilirse kilo verdirmeye yardımcı olur. Karbonhidrat ile birlikte tüketirsek sindirim yavaşlar kilo vermemiz zorlaşabilir. İdeali ilk 7 gün hiç kar-bonhidrat almadan sadece protein tüketmektir.

8-Bilinçaltı Temizliği: Bilinçaltı çalışmaları ile iştah dengelenir, teselli atıştırmasına son verilebilir.Sevgi en hayati besindir. Yaşamda stres artar ve sevgi eksilirse yeme bozuklukları başlar, sonuçta kilo alırız. Çok atıştırma ve aşırı yemek yeme varsa dikkatli olun! Yemek ye-mek bağımlılık yaratır, mutlu eder, uyuşturucu etki yaratabilir.İçimizde-ki boşluğu doldurur. Geçici rahatlık, güven ve sevgi verir. Diyetlerde bilinçaltı temizliği yapılmazsa kilolar geri gelebilir.

9-Kulakta ki İştah Noktası: Çok acıktığınızda kulağın ön kısmına (tragus noktasına) işaret parmağınızla baskı yaparsanız kısa süreli tokluk hissedebilirsiniz.

10- Zayıflama Aşısı: Diyetlerde en büyük sorun aç kalmaktır.İştahın dengelenmesi gerekir.Mutlaka iştah kontrol altına alınmalı, metabolizma hızlanmalı, halsizlik yorgunluk sorunu çözülmelidir. Zayıflama aşısı tüm dünyada kullanılmaktadır. Diyette hem tok kalmaya yardımcı olabilir ve hem de bölgesel depo yağlarının gitmesine yardımcı olabilir.23-60 gün uygulanabilir ve kilonun % 10' ununu azaltmaya yardımcı olabilir.
Uzmanlardan-istah-kesme-tavsiyeleri-1989564.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Uzmanlardan iştah kesme tavsiyeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER