Uydunet yetkilileri: (Cumhuriyet'e erişim engeli) Biz girebiliyoruz


Telekom'un Cumhuriyet.com.tr'ye girişleri engellemesinin ardından, TTNET, Uydunet, PTT Cell'den Cumhuriyet gazetesinin internet sitesine erişim sansürü geldiği öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre; teknik servis, incelemelerinde cumhuriyet.com.tr'ye girmek isteyenlerin bu siteye gelmeden engellendiklerini tespit ettiğini söyledi. Kullanıcılar cumhuriyet.com.tr'nin serverlarına ulaşamadan engelleniyor. Telekom ve TTNET, cumhuriyet.com.tr'ye erişim hakkını engelleyerek büyük suç işliyor.

İstanbul ve Türkiye'nin birçok ilinde Uydunet kullanıcısı olan Cumhuriyet okurları gazeteyi arayarak ve elektronik posta ile cumhuriyet'in internet sitesine giremediklerini söyledi.

Uydunet yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, böyle bir sorun olup olmadığı araştırdıklarını ve sonuç olarak böyle bir engelleme olmadıklarını söyleyediler. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan engelleme yapamayacaklarını belirten Uydunet yetkilileri, kendilerinin Cumhuriyet.com.tr 'ye giriş yapabildiklerini ifade etti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER