Usulsüz öğrenci alımı itirafına büyük tepki

2 milyon öğrenci üniversite için yarışırken İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), usulsüz öğrenci alımını itiraf etti. Skandala siyasiler ve eğitimciler tepki gösterdi.

Usulsüz öğrenci alımı itirafına büyük tepki

CHP’li Tanal, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde (AUZEF) usulsüz öğrenci alımına ilişkin haberimizin ardından üniversiteden itiraf gibi açıklama gelmişti.


Fakülteye kabul edilen önlisans öğrenci sayısının 450 değil 513 olduğu belirtildi. Usul ve belge hatası yapan 9 kişinin kaydı başlangıçta, 215 kişinin de ikinci dönem kayıtlarının yenilenmediği açıklandı. Tepkiler arttı.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Hukukun askıya alındığının bir göstergesi. Ayrımcılık suçu. Anayasa’nın 10’uncu maddesindeki eşitlik ilkesine aykırı. Bu olay aslında bir örgütlemedir. Bunların kayıtları silinmeli ve hukuki işlemler yapılmalı. Suç duyurusunda bulunacağım. Artık hukuki süreç başlayacak. Asıl paralel yapı bu. Bu bir çetedir. Çete işi olmazsa bu kadar kişi nasıl kayıt yapabiliyor?

OKULLAR PARTİLEŞTİRİLDİ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal: AKP üniversite rektörlerini seçerken ele geçirdiği YÖK’le kendi yandaşlarını ön plana çıkardı. Üniversite yönetimi AKP’leşti.  Bu Türkiye için tehlikeli bir durumdur. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ortadan kaldırılırdı. Anayasa çiğnendi, torpillilere imkânlar sağlandı. Diğer üniversitelerde de çıkacaktır. Uyguladıkları yöntemlerle okullar partileştirildi.

GÜNDELİK İŞLERİ HALİNE GELDİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bu kişilerin ellerinden haksızlık alınmalı. Sorumlularla ilgili hukuki soruşturma başlatılmalı. Bunları hayretle karşılamıyoruz artık. Her alanda torpil ve yandaş bir tutum var. Taşeron işçiler alınırken de böyle yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolaşmalarında özellikle bu durum açık şekilde gözüküyor. Bu tarz olaylar AKP iktidarı döneminde gündelik işler haline geldi.

MİLYONLARIN KUL HAKKINI ALDILAR

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe: İstanbul Üniversitesi’nde ortaya çıkan olay insanların güvenlerini, hayallerini çalmak demektir. Yıllardır sınava çalışan milyonların emeklerini çaldılar. Bu kul hakkıdır. Toplum içinde sosyal yaralar oluşturacaktır. Olay çok çirkin. Kınıyoruz.

AÇIĞA ALINMALILAR

Anadolu Eğitim Sendikaları Genel Başkanı Cansel Güven: Çocuklar bu sınav için kendisini yıpratıyor. Çalış dediğimiz evladımız ‘Çalışsam ne oluyor çalışmasam ne oluyor. Keşke beni gençlik kollarına yazdırsaydınız’ demeye başlıyor. Üniversitelerde böyle torpiller varsa mezunları da takip etmek lazım. Mezunların nereye gittiklerine bakmak lazım. Başka usulsüzlüklere imza atmayı planlamışlardır. Bu kişiler mezun oldularsa diplomaları iptal edilmeli. Değilse eğitimi iptal edilmeli. Yapanların da görevi kötüye kullanmadan dolayı açığa alınması gerekiyor.

Bugün
<< Önceki Haber Usulsüz öğrenci alımı itirafına büyük tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER