Üst akıl çözücü Kaplan: ABD'nin Suriye'ye saldırısını desteklemeseydik kötü olurdu

Yeni Şafak gazetesinin İslamcı kesimde çok sevilen ve hayatını batı karşıtlığı üzerine kuran yazarı Yusuf Kaplan, ABD'yi destekleyen AKP hükümetini haklı buldu ve 'desteklemeseydik kötü olurdu' dedi.

SHABER3.COM

Batı dünyasıyla ilgili sürekli üst akıl ve emperyalizm yazıları bilinen, bir kesimin ideolog gözüyle baktığı yenişafakçı yazar Yusuf Kaplan Suriye'deki ABD saldırısını destekleyen Erdoğan hükümetinin bu hamlesini de tevil etmeyi başardı.

Kaplan, Suriye'ye düzenlenen hava harekâtına ilişkin olarak, "Eğer Türkiye, burada ABD’yi desteklemeseydi, ABD, Türkiye’yi açık hedef hâline getirebilirdi. Türkiye, uzun vadede, örtük olarak asıl hedefin Türkiye’nin durdurulması, kuşatılması ve diz çöktürülmesi olduğunu gördüğü için, belâyı üzerinden defetmiş oldu, şimdilik elbette" diye yazdı.

Kaplan'ın "Asıl hedef Türkiye!" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

''Uzun vadede hedef Türkiye’dir; Türkiye’nin durdurulması, kuşatılması ve Türkiye’ye diz çöktürülmesidir!

O yüzden Suriye saldırısında, mesele, Türkiye’nin ABD’yi desteklemesi değil, üzerine gelen saldırıyı püskürtmesidir!

Burada haklı olarak şöyle bir soru beliriveriyor insanın zihninde: Mademki, uzun vadede hedef Türkiye… Türkiye neden ABD’nin başını çektiği emperyalist Batılıların Suriye saldırısını destekledi, öyleyse?

Dün de yazdım ama biraz daha açılması gerekiyor bu meselenin: Eğer Türkiye, burada ABD’yi desteklemeseydi, ABD, Türkiye’yi açık hedef hâline getirebilirdi. Türkiye, uzun vadede, örtük olarak asıl hedefin Türkiye’nin durdurulması, kuşatılması ve diz çöktürülmesi olduğunu gördüğü için, belâyı üzerinden defetmiş oldu –şimdilik elbette.

Şunu unutmayalım: Yaşadıklarımız Birinci Dünya Savaşı öncesinin şartlarına çok benziyor. Türkiye’yi tuzağa düşürmek için kırk takla atıyorlar! Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı’na, tuzağa düşürüldüğü için sürüklendi. Ve koskoca devleti kaybetti.''
<< Önceki Haber Üst akıl çözücü Kaplan: ABD'nin Suriye'ye saldırısını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER