Uşak Valisi Okur: Öğretmen ve öğrenci kalitesini arttırma gayretlerimiz var


Uşak Valisi Ahmet Okur, hayırsever işadamı Selami Hoşgör'ün yaptırdığı okul için düzenlenen plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Hem öğretmen ve öğrenci kalitesinin arttırılması hem de fiziki alanda okullarımızın geliştirilmesi, kalitelerinin yükseltilmesi konusunda ciddi gayretlerimiz var." dedi. Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu için plaket töreni düzennlendi. Okul bahçesindeki törene milletvekilleri Mehmet Altay ve Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 1. Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, diğer bazı protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Okur, 16 derskli söz konusu okulun 2 milyon liraya mal olduğunu kaydederek, "Eğitim, özellikle son dönemde ihtiyacını çok fazlasıyla hissettiğimiz ama kısmen çözmeye çalıştığımız, çok önemli bir müessesemiz. Eğitime hayırseverlerin destek vermesi önemli. Bundan dolayı Hoşgör ailesine teşekkür ediyorum. Kentimizde eğitimin kalitesinin yüksek olmasında, hayırseverlerin katkısını unutmamak lazım. Eğitimdeki başarıda, hayırsever desteklerinin katkısı büyüktür. Bu okulda ve diğer tüm okullarımızda olduğu gibi geleceğin Türkiye'sini yönetecek çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Hayırsever işadamı Hoşgör ise, "Eğitim hayatına devam eden tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, bütün samimiyetimle inanıyorum ki bu okulda farklı düşünebilen, geleceğe umutla bakan, vicdanlı, dürüst, bilgi teknolojisi çağını yakalamış bireyler yetiştirecektir. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Annesi Ayşe Hoşgör de, "Rahmetli eşimin adının bu okula verilmesinden çok mutlu oldum. Biz Uşak'ta 23 yıl kaldık. Çok güzel ve mutlu günlerimiz oldu. Uşak'ta ailem adına bir eser bırakmayı hep hayal ederken oğlum Selami'nin, babasının adına okul yaptıracağını duyunca çok memnun oldum. Allah, herkesin evladını hayırlı etsin. Bu okuldan memleketine, anne ve babasına hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Mehmet Emin Hoşgör'ün ruhu şâd olsun." diye konuştu.

Okul öğrencilerinin halk oyunu gösterisinin ardından işadamı Selami Hoşgör'e plaket verildi. Program, Vali Ahmet Okur ve diğer protokol üyelerinin okulu gezmesiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Uşak Valisi Okur: Öğretmen ve öğrenci kalitesini arttırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER