ürk Büyükelçiliği önünde tutuklu gazetecilere destek eylemi


İtalyan ve yabancı basın mensupları bugün Roma'daki Türk Büyükelçiliği önünde Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilere destek olmak ve medyaya uygulanan baskılara son verilmesine yönelik eylem gerçekleştirdi. İtalya Ulusal Basın Federasyonu'nun (FNSI) da destek verdiği eylemde tutuklu gazetecilerin özgür bırakılması, medyaya yönelik sansür ve baskıcı uygulamaların da bir an evvel bitirilmesi çağrısında bulunuldu.

İtalya Ulusal Basın Federasyonu (FNSI), Dernek Madde 21, Sınır Tanımayan Gazeteciler, Roma Basın Derneği, Lazio Gazeteciler Derneği, Uluslararası Af Örgütü, FNSI Eşit Fırsatlar Komisyonu, İspanyolca ve Türkçe televizyon gazetecileri olmak üzere yaklaşık 12 dernek ve basın kuruluşunun katıldığı eylemde Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması gerektiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin özellikle son dönemlerde basın özgürlüğüne ve eleştiriye karşı katılaşan tutum ve uygulamalarının kabul edilemez olduğunun altı çizildi.

FNSI genel sekreteri Raffaele Lorusso, yaptığı konuşmada gerek İtalyan basın mensupları gerekse Avrupalı basın mensupları olarak Türkiye'deki meslektaşlarının yanında olduklarını, basına yasalarla tanınmış olan ifade özgürlüğünden asla vazgeçilemeyeceğini vurguladı. Cumhuriyet gazetesinden temsilcilerin de katıldığı eylemde basın özgürlüğüne vurgu yapan sloganlar atıldı ve "sansüre hayır" şeklinde pankartlar açıldı. CİHAN
<< Önceki Haber ürk Büyükelçiliği önünde tutuklu gazetecilere destek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER