Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki evinde rahatsızlanan ünlü müzisyen 61 yaşındaki Asım Can Gündüz, kaldırıldığı hastanede, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Eşi Tülay Gündüz, "Aşkım, neden beni bıraktın" diyerek gözyaşı döktü.

Ünlü müzisyen hayatını kaybetti

Bir süredir kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan Asım Can Gündüz, bugün saat 15.30 sıralarında Armutalan Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'ndeki evinde fenalaştı. Eşi Tülay Gündüz'ün çağırdığı ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gündüz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 
Eşi Tülay Gündüz ölüm haberi üzerine "Aşkım, neden beni bıraktın?" diyerek gözyaşı döktü. Babasının ölüm haberini yaşadığı Muğla'da alan Evren Can Gündüz'ün de Marmaris'e geldi. 
Asım Can Gündüz 2 yıl önce de kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede doktorların  müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

YABANCILARIN HAYRAN OLDUĞU TÜRK VİRTÜÖZ 
15 Ağustos 1955'te İstanbul'da doğan Asım Can Gündüz, uzun yıllar yaşadığı ABD'den 1980 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. 1992 yılında çıkardığı 'Anasının Gözü ve Cin Gibi' albümüyle bir kez daha zirveye tırmandı. Albümündeki 'Turkish Girls' isimli şarkı 1992 yılında BFBS Radio'da (İngiliz Radyosu) 'Ayın en iyi yabancı şarkısı' seçildi. İstanbul'da uzun yıllar radyo ve televizyon programları yapan sanatçı, Energy FM, Power FM, ve Kiss FM radyolarının kurucularındandı. Asım Can Gündüz, 1998 yılında 'Bir Sevgi Eseri' ismini taşıyan cover parçalara Türkçe sözler yazdığı albüm çıkartmıştı. 
2001 yılında Türk medya ve müzik piyasasından uzaklaşan Gündüz, Marmaris'e yerleşti. Yurt dışı ağırlıklı konser çalışmaları yanı sıra Marmaris'teki bazı mekanlarda popüler kültürde ve medyada fazla reklam ve dikkat çekmeden yabancı turistlere konserler vermeyi sürdürdü.
Asım Can Gündüz'ün cenazesi, ailesinin vereceği karara göre İstanbul ya da Marmaris'te toprağa verilecek.

DHA

<< Önceki Haber Ünlü müzisyen hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER