Umur Talu: Bu kadar rastlantı başka yerlerde de olabilir ama bir 'demokrasi'de pek olmaz!

Umur Talu: Bu kadar rastlantı başka yerlerde de olabilir ama bir 'demokrasi'de pek olmaz!

(...)

Bugün şunu da asla unutmayalım o zaman:
1.Bu ülkenin önceki başbakanı, hem de acılı Soma’da “Yersin tokadı” demiş, Gezi olayları sırasında “Yüzde 50’yi evde zor tutuyoruz” diyebilmiş!
2. Bu ülkenin önceki başbakanının danışmanı, hem de acılı Soma’da, bırak “yersin tokadı” demeyi, yerdeki işçiyi defalarca tekmelemiş!
3. Bu ülkenin daha yeni terfi ettirilip önemli bir görev verilmiş paşası, esas duruşta iyi duramıyor diye, 50’sine yaklaşmış bir Gazi jandarmayı, birliğin gözü önünde, hem de “savaş”ta vurulmuş platinli sakat ayağından tekmeleyebilmiş!
4. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kendisini eleştirdiler diye, acılı yürekleri isyan etmiş “şehit babaları”na “karaktersiz” demeyi münasip görebilmiş!
5. Cumhurbaşkanı’nın bunu diyebildiği bir yerde, sorsan hepsi inançlı, imanlı olan “linç milisleri” eliyle, diliyle azıp “şehit anaları”na dahi “hoşt” diye kusabilmiş!
6. Makam olarak “Cumhurbaşkanına hakaret suçu”nu şahsi olarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu” yapan düzende, Cumhurbaşkanı’nın avukatı yarım asırlık gazeteci Hasan Cemal için suç duyurusuna “Aşağılık” diye yazabilmiş!
Şimdi iklim buysa, sağanak tekme tokat, mevzii yumruk, şiddetli küfür kıyamet çok normal!
Bizim sorunumuz bunların bazılarını hiç umursamamak Umur!

(...)

<< Önceki Haber Umur Talu: Bu kadar rastlantı başka yerlerde de olabilir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER