Ümit Kardaş: Medyaya operasyon gerçekleştirenler hukuk önünde sorumlu olur


Emekli Askerî Hakim Ümit Kardaş, sosyal medyada yer alan erken seçim öncesi bir kısım muhalif medyaya el konulacağı iddialarıyla ilgili "Bu çok vahim bir hata olur." dedi. Kardaş, muhalif medyaya yönelik operasyonu gerçekleştirenlerin, emri verenlerin hukuk ve tarih önünde sorumlu olacağını söyledi.

Yaptığı paylaşımlarla birçok kumpası önceden deşifre eden Twitter fenomeni Fuat Avni, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi muhalif medyaya el konulacağını iddia etti. Hedefte Samanyolu Gurubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu var.
Erken seçimden önce muhalif medyaya el konulacağı söylentilerini değerlendiren Ümit Kardaş, iddia edilen bu operasyonların siyasi olduğunu ifade etti. "İktidar odaklarında bu operasyon 'yapılacaktı, yapılamadı, şu zamanda yapılacak' şeklinde konuşulduğunu dile getiren Kardaş, "Hatta iktidar kanadı içerisinde de 'Yapılırsa biz zor duruma düşeriz' gibi çekişmeler var. Bunun siyasi olduğu, muhalifler sesleri susturmaya yönelik bir operasyon olacağı anlaşılıyor. Bunun hukuki olduğunu düşünmek çok zor." dedi.

'HUKUKEN KABUL EDİLEMEZ'

Muhalefet edebilen birkaç gazete kaldığını kaydeden Kardaş, "Onları da susturmaya yönelik bir operasyon düşünülüyor her halde. Bu kadarını yapabileceklerini ben zannetmiyorum. Seçime giderken 3-5 kanal, gazete kalmış. Onları susturarak seçime gitmeyi düşünüyorlarsa bu çok vahim bir hata olur. Hukuken zaten kabul edilemez." diye konuştu.

'HUKUKSUZLUK YAPMAK HİÇ KİMSEYE YARAMAZ'

Türkiye'de ifade özgürlüğü büyük tehdit altında olduğunu aktaran Kardaş, yargı ve hukukun tamamen bitmiş durumda olduğunu belirtti. Kardaş sözlerini şöyle tamamladı: "İfade özgürlüğü hiç kullanılamıyor. Yargı ve hukuk tamamen bitmiş durumda. Böyle bir çöküş hali var zaten. Bu çöküş halinde daha çok hukuksuzluk yapmak hiç kimseye yaramaz. İktidara hiç yaramaz. Buna cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. Eğer cesaret ederlerse hakikaten bence siyaseten de başarılı olamayacaklar. Hukuken de bu operasyonu gerçekleştirenler, azmettirenler, emir verenler, planlayanlar da hem siyaseten hem hukuk önünde hem tarih önünde sorumlu olurlar."
CİHAN
<< Önceki Haber Ümit Kardaş: Medyaya operasyon gerçekleştirenler hukuk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER