Ümit Horzum'a şimdi de Emniyet'te 'hazır metni imzala' işkencesi yapılıyor

133 gün boyunca istihbarat örgütü tarafından kayıtsız olarak alıkonularak işkence edilen ve geçtiğimiz günlerde polise teslim edilen Ümit Horzum'a şimdi de tutulduğu Emniyet'te işkence yapıldığı belirtiliyor

SHABER3.COM

Özellikle 15 Temmuz sonrası gündeme gelen siyah minibüsle kaçırma eylemlerine sahne olan Türkiye'de, eğitimci Ümit Horzum, istihbarat örgütüne mensup olduğu düşünülen kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılarak 133 gün işkenceye maruz bırakılmıştı.
Horzum geçtiğimiz günlerde bu kişiler tarafından polise teslim edilmiş ve bu sefer de gözaltı süreci başlamıştı.

ŞİMDİ DE HAZIR METNİ İMZALA İŞKENCESİ

Horzum'un tutulduğu Ankara Emniyeti'nde yine işkenceye maruz bırakıldığı belirtilirken itirafçı olması ve önüne konan hazır metni imzalaması istendiği bildiriliyor.

Hazır fişleme listeleri ve masum insanlara iftira niteliği taşıyan hazır ifade metnini kabul etmesi için devletin polisi tarafından zorlanan eğitimcinin sağlığından endişe ediliyor...

15 Temmuz sonrası kaçırma yöntemi ve ağır işkence altında itirafçı olma baskısıyla birçok kişiden hazır ifadeler imzalatılmış, bu çerçevede tasfiye ve gözaltı listeleri sözde yasal zemine oturtulmaya çalışılmıştı. 

Horzum'un yasal haklarını kullanabilmesi için özellikle insan hakları örgütlerinden ve duyarlı siyasilerden yardım bekleniyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Ümit Horzum'a şimdi de Emniyet'te 'hazır metni imzala'... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER