Uluslararası Bakü Köpek Festivali renkli görüntülerle başladı


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 'Uluslararası Köpek Festivali' renkli görüntülerle başladı. Biri birinden farklı çok sayıda köpek cinsi, festival kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasında dereceye girmek için hünerlerini sergiliyor.

Festivale katılan yaklaşık 600 köpek sahibinin yarışma öncesi köpeklerini jöle ve sprey kullanarak taramaları, tüylerine fön çektirmeleri, kurdele takmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Sevimli bakışları ile dikkatleri üzerlerine çeken minik köpeklerin yanı sıra keskin dişleri ile korku salan köpekler de yarışmayı izlemeye gelenlerin ilgi odağı oldu.

Azerbaycan Kinoloji Derneği Başkanı ve festivalin organizatörü Zaur Ağabeyli, Cihan Haber Ajnası'na(Cihan) yaptığı açıklamasında festivale; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'dan yarışmacıların katıldığını söyledi. Köpek güzellik yarışması için İtalya ve Macaristan'dan davetlilerin geldiğini ifade eden Ağabeyli, köpekseverler için heyecan verici bir yarışmanın olacağını savundu.

Festivale Ukrayna'dan katılan Yana Dadaşeva da Cihan'a yaptığı açıklamada, söz konusu yarışmaya 6. kez katıldığını ve daha önceki yarışmalarda köpeğinin birincilik kazandığını hatırlattı. Bakü'deki organizasyondan memnun kaldıklarını belirten Dadaşeva, bu defa da birinciliği kazanmak istediğini ifade etti.

Yarışmaya Kazakistan'dan katıldığını belirten Marina Semyenova ise Bakü'ye ilk defadır geldiğini ve festivalde güzellik sıralamasında kendi köpeğini de görmek istediğini kaydetti.

Başkent Bakü'deki Comfort İn Otel'de gerçekleştirilen Uluslararası Köpek Festivali'nde bu sene 7 ülkeden 600'den fazla köpek katılıyor. Üç gün devam edecek festival kapsamında her cins köpeğin en iyisi seçilerek "yılın en iyi köpeği" ödülünü sahibine kazandıracak. CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Bakü Köpek Festivali renkli görüntülerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER