Uludağ Üniversitesi'nde ders yılı başladı


Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi başladı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, milletvekilleri, kent yöneticileri, akademik kadro, gaziler ve üniversite öğrencilerinin de katıldığı törende ilk olarak üniversite içerisindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde devam eden törende Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 12 yıllık görev süresi boyunca edindiği tecrübelerden derlediği 'İç Şehir, 3 Şehir' başlıklı bir sunum yaptı. Slayt gösterisi eşliğinde ilk dersi veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilere Bursa'yı iyi gezmelerini ve tanımalarını öğütledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 3. Nesil Üniversite vizyonu ile yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Bursa'nın ve Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeyi amaçladıklarını kaydeden Ulcay, "Uludağ Üniversitesi'nin, çağdaş bir kampüs yapısıyla modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış, kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için görev başındayız. Yaklaşık 6 aylık görev süremiz içinde de bu hedeflere ulaşabilmek adına önemli adımlar attık ve bu çalışmaların sonuçlarını da kısa zamanda görmeye başladık" şeklinde konuştu.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere bir de tavsiyede bulunan Rektör Ulcay, "Liselerden mezun olup üniversiteye geldiniz. Burada biz sizlere her şeyi öğretmeyeceğiz. Burada sizlere ilgi duyduğunuz alanlarda kendinizi yetiştirirken, gerekli olan bilgileri öğrenmenin yollarını öğreteceğiz. Bir de sizlerden bu şehrin üniversitesinde okurken şehri de tanımak için zaman ayırmanızı istiyorum. Sadece üniversiteyi değil, Bursa'yı da okuyun." diye konuştu.

Törende üniversite öğrencilerini temsilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Münire Canan Çiçek'de kısa bir konuşma yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi'nde ders yılı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER