AYM Başkanı'ndan bakanı terleten dershane sorusu

MEB müsteşarının AYM’ye verdiği bilgileri aktaran sendikacı Abdullah Kayışkıran öğrencilerin sadece bir dersten özel ders alabileceğini belirtti.

AYM Başkanı'ndan bakanı terleten dershane sorusu

Dershaneleri kapatma kararı alan hükümet özel derse de sınırlama getirdi. MEB müsteşarının AYM’ye verdiği bilgileri aktaran sendikacı Abdullah Kayışkıran öğrencilerin sadece bir dersten özel ders alabileceğini belirtti. İkincisi suç sayılacak.

Bugün gazetesinden Fatma Eren'in haberine göre, AYM heyeti önceki gün, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile dershane sektör temsilcilerinin sözlü savunmalarını dinledi. Toplantıda dershanelerin kapatılmasını savunan Bakan Avcı, sektör temsilcilerinin sorularına kaçamak cevap verdi. AYM Başkanı Zühtü Arslan, ise Avcı'ya “1 milyon lise mezunu öğrenci var. Dershaneler kapatılırsa bu öğrenciler üniversiteye nasıl hazırlanacak?” diye sordu.

SINAV YOKMUŞ GİBİ

Toplantıya katılan PAK Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, Avcı’nın soruları MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e yönlendirdiğini belirtti. Kayışkıran, “Kendisi daha tam olayı bilmiyor" dedi.

Kayışkıran şu bilgileri verdi: "Soruları müsteşar cevapladı. Çocukların özel ders alma konusunda tek bir dersten alabileceğini, ikinci bir dersin suç teşkil edeceğini söyledi. Ders veren hoca da öğrenciye bu dersin sınavlara hazırlayan bir çalışma olmadığını söyleyecekmiş. Tek ders suç değil ikincisi suç. Ders ver ama sınava hazırlama. Bu kadar da bahane üretilmez."

GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı "Bizlere eğitimi kaçak hale getirmediklerini söylediler. ‘Bundan sonra kurumlarda iki ders verilirse art niyete girer’ dediler. Ne olacak merakla bekliyorum. Nasıl bunlara engel olunacak" dedi.

BAHANE ÜRETİLİYOR

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, yapılanlara anlam veremediğini kaydetti. Bahçe, "Tek ders al, ikincisini alırsan suç. Bu tamamen bahane üretmektir" açıklamasını yaptı.

DERSHANE GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ

Anayasa Mahkemesi, dershaneleri kapatan yasanın iptal talebini dün görüşmeyi planlıyordu. Ancak AYM üyesi Engin Yıldırım'ın annesinin önceki gün vefat etmesi üzerine görüşmeler 13 Temmuz’a ertelendi.

BAKAN'IN YANIT VEREMEDİĞİ SORULAR

AYM heyeti ve katılımcılar Bakan Avcı'yı sordukları sorularla terletti. Avcı'nın cevaplayamadığı sorular:

- Mezun 1 milyonu aşkın öğrenci ne olacak?

- Halk eğitim merkezlerine gitsin dediğiniz bu öğrenciler için bu yerlere 200 bin derslik ihtiyacı var. Bunları hangi personel ve altyapı ile yapacaksınız?

- Örneğin benim algılama yeteneği az olan çocuğum var. Dershaneler kapatılırsa nereden ders aldıracağım?

- Öğretmenlerin durumu ne olacak?

- 3 bin 121 öğretmeni atayacağınızı duyurdunuz. Kontenjanı neye göre belirlediniz?

- Bütün bu mağduriyetleri nasıl gidereceksiniz?
<< Önceki Haber AYM Başkanı'ndan bakanı terleten dershane sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER