Ulaşımdan kaldırılan eski otobüsler dizayn edilerek tekrar yollara çıktı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda kullandığı eski otobüsleri sinemabüs, kreşbüs ve sergibüs şeklinde dizayn edilerek tekrar yollara çıktı. Otobüsler İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projelerde kullanılacak.

İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nın 8'incisini İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. İlk olarak üç tematik otobüs üreten İETT sinemabüsü vatandaşların film izleyebileceği şekilde tasarladı. Otobüs, 37 kişinin 2 ayrı bölümde farklı veya aynı filmi izleyebileceği şekilde tasarlandı. Çocukların hem eğitim görebileceği, hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan kreşbüsün ise gezici bir kreş olacak. Sergibüs ise bilim ve sanat galerisi olarak kullanılacak.

Sempozyum açılış konuşmasını yapan İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci, "İstanbul'daki araç sayısı 3,5 milyona ulaştı. Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon motorlu taşıt var. Paris'te hava kirliliğiyle ve gürültüyle mücadele anlaşması imzalandı. Bu hem ülkelere hem de kurumlara bir takım ilave yükler getirdi. Trafik kaynaklı emisyonları minimuma indirgemek için konuyu sürekli gündemde tutmak istiyoruz." diye konuştu.

İETT İşletme Müdürü Kazım Taylan Sever de proje otobüsleri şöyle anlattı: "Bunlar, daha önce serviste kullandığımız halkımıza toplu taşıma hizmeti verilen otobüsler. Servisten çektiğimiz otobüsleri tekrar değerlendirerek halkımızın hizmetine sunuyoruz."

İETT Kurumsal İletişim Müdürü Uğur Mıntış ise "Kreşbüs, Milli Eğitim müdürüyle ortak projelerde kullanılacak. Milli eğitimin talepleri doğrultusunda okullara gidecek ve tanıtım amaçlı faaliyetler yürütülecek." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ulaşımdan kaldırılan eski otobüsler dizayn edilerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER