M.Başakşehir yarın zorlu Az Alkmaar maçına çıkıyor

Uefa Avrupa ligi 3.ön eleme turu M.Başakşehir – Az Alkmaar rövanş maçı öncesi analizler dikkat çekiyor

M.Başakşehir yarın zorlu  Az Alkmaar maçına çıkıyor

Emre Belözoğlu Rekora Ortak Oluyor. (En Çok Avrupa Kupası Maçına Çıkan Türk Oyuncu Rekorunu Egale Edecek) Kariyeri boyunca Galatasaray, Inter, Newcastle United, A.Madrid, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları altında 100 kez Avrupa kupası maçına çıkan Emre Belözoğlu eğer AZ Alkmaar rövanş maçında da oynarsa Türk oyuncular adına rekora ortak olacak. Galatasaray forması altında 101 kez Avrupa kupası maçına çıkan Bülent Korkmaz bu alanda ilk sırada yer alıyor. Hakan Şükür 94 maç ile 3.sırada, Arif Erdem 87 maç ile 4.sırada, Hasan Şaş 83 maç ile 5.sırada, Okan Buruk 81 maç ile 6.sırada, Ergün Penbe 79 maç ile 7.sırada yer alıyor.

AZ Alkmaar Avrupa Kupalarında Türk Takımlarına Karşı Kaybetmedi.

AZ Alkmaar Avrupa kupalarında temsilcilerimiz ile 5 maç yaptı. Oynanan 5 maçta da AZ Alkmaar kaybetmedi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turunda M.Başakşehir’i sahasında 2-0 yenen AZ Alkmaar ekibi 2006-07 sezonunda o zamanki adıyla UEFA kupasında Fenerbahçe’yi 3-3 ve 2-2 ile Kayserispor’u 3-2 ve 1-1 ile elemişti.  
AZ Alkmaar’ın Sahadaki En Yaşlı Oyuncuları 26 Yaşındaydı.

AZ Alkmaar 2-0 kazandığı Medipol Başakşehir maçını 22,6 yaş ortalamalı bir takımla tamamladı. Sahada mücadele eden 14 oyuncu içinde en yaşlı isimler 26 yaşındaki Ortiz ve Mühren oldu. Medipol Başakşehir takımının yaş ortalaması ise 28,5 olarak gerçekleşmişti.  
M.Başakşehir İlk Maçta Sadece 4 Faul Yaptı Ancak Bunlardan Biri Sonucu Etkiledi

Medipol Başakşehir deplasmanda 2-0 kaybettiği AZ Alkmaar maçında sadece 4 faul ile mücadeleyi tamamladı. Bu faullerin ilkinde kaleci Volkan Babacan'ın hamlesini hakem penaltı ve kırmızı kart olarak değerlendirip mücadelenin kaderini değiştirmişti.  
<< Önceki Haber M.Başakşehir yarın zorlu Az Alkmaar maçına çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER