Twitter, Televizyonlara rakip oluyor!

Twitter canlı yayın merkezine dönüşmek için yeni adımlar atıyor

SHABER3.COM

Twitter canlı yayın alanındaki büyük pastayı Facebook’a tek başına yedirmeye pek niyetli görünmüyor. Mikro blog servisi, canlı videolar için en büyük çevrim içi merkezlerden biri olmak için girişimlerini sürdürüyor. The Information’da yer alan habere göre, Twitter önümüzdeki hafta canlı yayın altyapısını medya şirketlerine açtığını duyurmaya hazırlanıyor.

Mikro blog servisinin bu duyuruyla birlikte canlı video yayınlarına geri uç hizmeti sağlayan şirketlerle kurduğu yeni ortaklıkları da açıklaması bekleniyor. Spor ve haber yayıncıları hâli hazırda Twitter üzerinde canlı yayın yapabiliyor. Ancak bunun için Twitter ile kapsamlı bir planlama çalışması yapmak gerekebiliyor.

Açık API sayesinde yayıncıların Periscope altyapısına ihtiyaç duymadan Twitter üzerinde canlı yayın başlatması mümkün hâle gelecek.

Twitter canlı yayın açılımı çerçevesinde yeni anlaşmalara imza atıyor

Twitter hâli hazırda bazı spor müsabakalarını ve e-spor etkinliklerini canlı olarak yayınlıyor. Geçtiğimiz yıl Amerikan Futbolu müsabakalarını 2 milyondan fazla izleyiciye ulaştıran şirket, geçtiğimiz ay Showtime ile işbirliğine giderek bir boks maçı da yayınlamıştı. 2017’de 15 e-spor organizasyonunu yayınlayacak olan Twitter, 2017 ve 2018’de ABD Ulusal Lekros Ligi’ndeki müsabakaları da canlı olarak kullanıcılarına ulaştıracak.
<< Önceki Haber Twitter, Televizyonlara rakip oluyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER