Tutuklu yargılanan Alman vatandaşı şarkıcıya iki suçlamayla 13 yıla kadar hapis talebi

Savcılık, Edirne’de tutuklu bulunan 47 yaşındaki Alman vatandaşı şarkıcı Saide İnaç’a iki farklı suçtan hapis cezası verilmesini talep etti.

SHABER3.COM




‘Hozan Cane’ adıyla da bilinen İnaç, Almanya’dan Edirne’nin Enez ilçesine 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin çalışmalarına katılamak için geldiğinde sosyal medyada örgüt propagandası yapmakla suçlanarak tutuklanmıştı.


Şarkıcı hakkında Edirne 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘Atatürk’e hakaret’ suçlarından dokuz yıldan 21 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Alman temsilci de duruşmada
İnaç’a açılan davanın bugün duruşması görüldü. İstanbul’da tutuklu bulunan şarkıcı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı.

Duruşmaya İnaç’ın avukatları Mustafa Peköz ve Nevroz Akalan ile Almanya’nın Türkiye konsolosluğundan bir temsilci de katıldı.

Avukatların Saide İnaç’ın mahkemeye bizzat katılarak savunma yapması talebi mahkeme heyetince kabul edilmedi.

‘Örgüt üyesi olsaydım Türkiye’ye gelmezdim’
Duruşma savcısı, şarkıcının ‘Atatürk’e hakaret’ ve ‘PKK silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlarından altı yıldan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen ve ağlayan İnaç, cezaevi koşullarından yakınarak geçmişten gelen sağlık sorunları olduğunu ve bunun için de belirli aralıklarla kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.

Silahlı terör örgütü üyesi olmadığını söyleyen İnaç, şunları anlattı: “Eğer terör örgütü üyesi olsaydım Türkiye’ye gelmezdim. 24 Haziran seçimleri için HDP’den düğün etkinliklerine katılmam için davet aldım. Suçlandığım gibi sosyal medya üzerinden propaganda yapsaydım, Türkiye’ye gelmezdim. Gözaltına alındığımda üzerimden çıkanlar suç olsaydı onu Türkiye’ye getirmez ya da kaldığım yerde bırakırdım. Ben sanatçıyım. Almanya’da çıktığım programlarda salonun içinde ne var, sağa sola ne konulmuş… Bu sanatçının işi değildir. Bunlara bakmam.”

İnaç’ın avukatları da tahliye talebinde bulundu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, avukatlara savcının mütalaasına karşı savunma yapmaları için ek süre vererek duruşmayı erteledi.
<< Önceki Haber Tutuklu yargılanan Alman vatandaşı şarkıcıya iki suçlamayla... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER