'Terzi'yi Ankara'ya Aksakallı çağırttı'

Darbe girişimi sırasında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan "suikast timinin" yargılandığı davanın sanıklarından Üsteğmen Enes Yılmaz, "Semih Terzi’yi Ankara’ya Zekai Aksakallı çağırdı. 15 Temmuz’dan bir gün önce Semih Terzi’nin kontrolündeki üç tabur başka yerlere kaydırıldı. Nizamiyeden bir tek personel çıksa haberi olan Aksakallı’nın bundan haberi yok mu? Zekai Paşa dinlensin” dedi.

SHABER3.COM

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan askerlerin yargılanmasına Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

'Amacımız Cumhurbaşkanına zarar gelmesini engellemekti'

Özel Kuvvetlerde görevli sanık Üsteğmen Enes Yılmaz, amaçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumak olduğunu söyledi. Enes Yılmaz “Cumhurbaşkanını sağ-salim almaktan kastımız, Cumhurbaşkanını başka saldırılara karşı emniyete almaktı. Zarar görmesini engel olmaktı. Sadece caydırıcı ateş açtık. Eğer öğle olmasaydı biz 30 kişiydik. 3 polise teslim olmazdık. Her bakımdan onlardan üstündük. Biz gözaltındayken olayı aydınlatıcı bir soru sorulmadı. Sadece örgüt bağlantısı üzerinde duruldu. Nedip Cengiz Eker ile ilgili birçok soru sorulurken, diğer şehit polis memuru Mehmet Çetin konusundan ısrarla kaçınıldı” dedi.

'Zekai Aksakallı dinlensin'

Sanık Yılmaz mahkemede verdiği ifadede, “Suçlamalar varsayımlar üzerine. Darbe açıklaması Çiğli’de yapıldı. Kahraman bir asker olan Şükrü Seymen’in yanlış bir şeyin içerisinde olacağına inanmadım. Darbe açıklaması sonrasında emirlerin Genel Kurmay Başkanlığından geldiği söylendi. TRT’de yapılan ihtilal yayını gösterildi. Saat 22.00 ile 02.00 arasında neler olduğunu bilmiyoruz, telefonum evdeydi. Bu davada komuta kademesinde olanlar mağdur, ama subaylar sanık. Semih Terzi’yi Ankara’ya Zekai Aksakallı çağırdı. 15 Temmuz’dan bir gün önce Semih Terzi’nin kontrolündeki üç tabur başka yerlere kaydırıldı. Nizamiyeden bir tek personel çıksa haberi olan Aksakallı’nın bundan haberi yok mu? Zekai Paşa dinlensin” dedi.
<< Önceki Haber 'Terzi'yi Ankara'ya Aksakallı çağırttı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER