Tutuklu gazeteci sayısında korkunç rakam

İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın hazırladığı İnsan Hakları İhlalleri Raporu'na göre Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısı 30'a ulaştı.

Tutuklu gazeteci sayısında korkunç rakam

İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından hazırlanan 2015 yılına ilişkin İnsan Hakları İhlalleri Raporu'nda çarpıcı tespitler yer aldı. Raporda 2015 yılında düşünce ve ifade özgürlüğü alanında ciddi ihlaller olduğu, özellikle siyasal iktidarın basın üzerindeki baskı ve kontrolünün kaygı verici boyuta ulaştığına dikkat çekildi. Rapora göre Türkiye'de gazeteci, basın-yayın çalışanı ya da gazete sahibi olmak üzere 30 kişi cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.  2015 yılında yayın toplatma kararlarının devam ettiği belirtilen raporda, bunun son örneğinin ise 2 yöneticisi tutuklanan Nokta Dergisi olduğu ifade edildi. Raporda Türkiye’de ne olup bittiğini, herkesin bilmesinin hakkı olduğu, haber alma ve haber verme özgürlüğünü medyanın kullanamamasının sebebinin siyasal iktidarın baskısı olduğu tespitine yer verildi. 

Rapordaki tespitlerden biri de internet siteleri ile ilgili. Yapılan araştırmalara göre 2015 yılında erişime engellenen internet sitesi sayısı, diğer yıllara oranla artarak 105 bin 958'e ulaştı.


<< Önceki Haber Tutuklu gazeteci sayısında korkunç rakam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER