Tutuklu binbaşı: On yaşındaki kızım 'ölsem de mi gelmeyeceksin' diyor


Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensupları ile MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan askerlerin yargılanmasına devam ediliyor. TIR dosyasından tutuklu Jandarma Kriminal Daire Başkanı Binbaşı Baycan Görücü, kendisinin sadece TIR'da bulunann materyalleri incelediği için tutuklandığını belirtti. Görücü, "10 yaşındaki kızım bana 'Ölsem de mi gelemeyeceksin' diyor. 'Görevdeyim kızım' diyebiliyorum." ifadelerini kullandı. Tutuklu astsubay Halil İbrahim Köse ise, tutuklanmasaydı Eylül ayında evleneceğini söyledi.

18 aydır tutuklu emniyet mensupları ve MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan askerlere yönelik açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 57 kişi ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, tahliyelere ilişkin söz hakkı verdi. Bu sırada söz alan Jandarma Kriminal Daire Başkanı Binbaşı Baycan Görücü, 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Dairemizde görev verilmesi materyalin cinsine bağlıdır. Materyalde sarı kapak olduğu için bizim birimimiz inceledi. Eğer acelemiz olsa o gece personeli göndermez, raporu bitirip o gece kuryeye verirdik. Bana '530 kilometre mesafeden ne oluyor' deyin bilemem. Parmak izini sorun. Eğer parmak izi sorulsaydı başka bir birim inceleme yapacaktı. Biz bilirkişiyiz. 14 yıldır kriminal dairedeyim, doktora yapıyorum. Ben sahada görev yapmıyorum ki sahada olanları bileyim? Örgütle alakamız yoktur. Savcı yap demiştir, idari amirlerim yap demiştir, bu nedenle rapor hazırladık. Kimse devlet sırrı olduğunu söylememiştir. Şerefim, namusum üzerine söylerim ki yasal olmayan bir şey yapmadım. 10 yaşındaki kızımın, annemin ve babamın kahramanıyım. Nasıl anlatacağım ben onlara bu durumu? 10 yaşındaki kızım bana 'Ölsem de mi gelemeyesin' diyor. Görevdeyim kızım diyebiliyorum. Yüzde 1 de olsa masum olma şansımız varsa elimizi, kolumuzu bantlayın da hiç değilse çocuklarımızın başında tutuksuz yargılanalım." şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan Astsubay Gültekin Menge de, "Olaydan 14 gün sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ifade verdim. İfade verdikten sonra bakan Efkan Ala bana teşekkür etti samimiyetimden dolayı. Ben bunun üzerine tutuklandım." dedi.

'İZİN VERİN EVLENEYİM!'

Tutuklu astsubay Halil İbrahim Köse ise, tutuklanmasaydı Eylül ayında evleneceğini belirterek, "Düğün salonunu tuttuk, davetiye bastırdık. Dışarıda gözüyaşlı nişanlım var. İzin verirseniz yarım kalan düğünümü tamamlayayım" dedi. Tutuklu Yarbay Erdal Turna da, "Hakkımızda verilmiş 4 ayrı tutukluluğun devamı kararı var. 4'ü de kopyala yapıştır usulü ile yazılmış." diye konuştu.

Tutuklu asker avukatlarından Ramazan Bulut da, "Reddi hakim talebim yok. Savcı İrfan Fidan, Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazıp, görüntü istiyor. Orası da 'görüntü yok, rapor var. O da Adana'daki dosyada. Raporu isteyen Fidan, müvekkilim tutukluyor, müvekkilim Adanada'ki davada şüpheli bile değildi. İki materyale göre hazırlanan rapora göre tutuklanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Avukat Murat Kabakçı ise, "Bizim olayımız hazırladıkları rapor. Burada ne işleri var. Müvekkillerim sadece rapor hazırlıyor. Savcı İrfan Fidan 7 Ağır Cezadan raporu istiyor. Gizlilik nedeniyle gönderilmiyor. Savcı Fidan da, Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazarak, oradan istiyor. Rapor iki nüsha. Farklı puntolarda hazırlanıyor. savcı Fidan raporu illegal yollardan elde ediyor ve bu rapor 1 ay sonra basında yayınlanıyor. Bu durumda nasıl ifşa etmekten tutuklu oluyorlar? Dedi.

Duruşmaya ara verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tutuklu binbaşı: On yaşındaki kızım 'ölsem de mi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER