Turkovac acil kullanım için başvurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de geliştirilen inaktif aşı Turkovac'ın acil kullanım onayı için başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Koca, aşının bu yıl içinde kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

SHABER3.COM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın bütçesini sunarken yaptığı konuşmada "Milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek isterim. Yerli Covid-19 inaktif aşımız Turkovac bugün itibarıyla acil kullanım onayına müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz" dedi.

DW'nin haberine göre konuşmasında Covid-19 pandemisi kapsamında Covid-19 aşılarının alımı için 17 milyar TL olmak üzere toplamda 20,7 milyar TL harcama yapıldığı bilgisini veren Koca, Turkovac'ın Türkiye'nin en geniş kapsamlı, tamamen yerli imkanlarla yürütülen ilk faz 3 klinik araştırma olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü (TÜSEB) tarafından toplamda 7 aşının AR-GE çalışmalarına destek verildiğini söyleyen Koca, pandemi döneminde AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çekti.

Turkovac, Erciyes Üniversitesi'nde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli öncülüğündeki bir ekip tarafından geliştiriliyor.


<< Önceki Haber Turkovac acil kullanım için başvurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER