Türkmenistan sandık başında

Türkmenistan'da halk devlet başkanlığı seçimleri için sandık başında. Seçimlerin favorisi, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov.

Türkmenistan sandık başında

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un yeniden aday olduğu seçimlerde sandıklar 19:00'a kadar açık kalacak. Seçimlerde toplam dokuz aday yarışıyor. Ancak hali hazırdaki devlet başkanı 59 yaşındaki Berdimuhamedov'un kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Devlet Başkanı seçim kampanyaları sırasında, Türkmenistan'ın tarafsızlığını, insanların refah düzeyini korumayı ya da daha da artırmayı vaad etti.

Seçim Komisyonu seçimlerin ilk altı saatinde oy kullanma oranının yüzde 74'e ulaştığını duyurdu. Seçimlerde Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un yanı sıra yarışan sekiz aday, adaylar hükümette çeşitli görevlere sahip bakanlar ya da devlete ait şirketlerde görev yapan isimler.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov eski Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov 2006 yılında vefat ettiğinde yükselişe geçti. Ülkeyi 10 yıldan fazla bir süredir yöneten Berdimuhamedov 5 milyon 500 bin nüfuslu ülkede iktidarını sürdürmeyi istiyor. 
<< Önceki Haber Türkmenistan sandık başında Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER