Türkmenistan'da Uluslararası Kitap Fuarı düzenleniyor

Türkmenistan'da Uluslararası Kitap Fuarı düzenleniyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 10. Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 19 ülkeden 80 civarında yayınevinin katıldığı fuarda, Türkmenistan'da 1992 yılından bu yana yayın hayatına devam eden Zaman Türkmenistan gazetesi de katıldı. Türkmenistan Matbaa Merkezi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği fuara, Türkiye'ye 1 şirket ile temsil edildi. Fuara, Türkiye başta olmak üzere Rusya, İran, ABD, İngiltere, Almanya, Ukrayna, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Güney Kore, Hindistan'dan şirketler katıldı.

Orta Asya bölgesinin en önemli ve büyük fuarlarından birini teşkil eden Uluslararası Kitap Fuarı'na, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov'un aralarında bulunduğu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, bakanlar, yayıncı kuruluşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarda, uzun yıllardır Türkmenistan'da yayınlanan Zaman Türkmenistan gazetesinin standı büyük ilgi gördü.
Her sene düzenli olarak yapılan fuarda, 2015 yılının Rusya'da Edebiyat Yılı olması dolayısıyla 30 civarında Rus yayıncı kuruluşu eserlerini tanıtmak için Aşkabat'a geldi. Kitapseverler de fuarın açıldığı ilk dakikalardan itibaren stantlara akın etti. Takip ettikleri ve beğendikleri yazarların kitaplarını inceleyen okuyucular, yeni kitaplara büyük ilgi gösterdi. Bazı standlarda ünlü yazarları canlandıran mankenler de vardı. Fuarda eğitim öğretim gereçleri de sergilendi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan'da Uluslararası Kitap Fuarı düzenleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER